İstanbul Valiliği duyurdu! Kafe ve sosyal tesislerde nargile servisi yasaklandı

Bugün İstanbul Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte kafe ve sosyal tesislerde nargile servisinin yasaklandığı öğrenildi.
İstanbul Valiliği duyurdu! Kafe ve sosyal tesislerde nargile servisi yasaklandı

Bugün İstanbul Valiliği tarafından verilen son dakika kararı ile birlikte kafe ve sosyal tesisler başta olmak üzere başlıca yerlerde nargile servisinin yasaklandığı duyuruldu. Valilik tarafından konu ile ilgili detaylı açıklama resmi bir şekilde duyurulurken, Vali Davut Gül tarafından da sosyal medyadan gelen yasak ile ilgili açıklama yapıldı.

KAFE VE SOSYAL TESİSLERDE NARGİLE SERVİSİ YASAKLANDI!

İstanbul Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan resmi duyuru şu şekildeydi; "Nargile Salonu ve Nargile Kafelerin faaliyetleri 16.03.2020 tarihli 5361 sayılı Bakanlığımız emri gereğince geçici süreliğine durdurulmuştu. İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin 29.06.2021 tarihli ve 54 sayılı kararı ile de nargile salonu/kafesi olan iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edildiği ve konaklama tesisleri, plaj, piknik alanları ve parklar dahil olmak üzere hiçbir işyerinde nargile servisinin yapılmamasına karar verilmiştir."

screenshot-10.png

screenshot-11.png

VALİ DAVUT GÜL SOSYAL MEDYADAN DUYURDU!

Valiliğin resmi internet adresinden yayımlanan bu duyurunun yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül'ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekildeydi; "İstanbul’da; plajlar, sahiller, ormanlar, mesire alanları ve parklarda nargile içilmesi yasaklanmıştır. Buraların dışındaki ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir."

screenshot-12.png

Yapılan açıklamalara göre ikinci bir karara göre nargile servislerine son verildiği, yasaklandığı öğrenilmiş oldu.