İstanbul'da deprem riski bulunan bina sayısı 207 bine ulaştı! En riskli ilçeler belli oldu

6 Şubat depreminin ardından İstanbul'da da olası bir deprem riskine karşı çalışmaların başlatılmasının ardından İstanbul'da riskli bina sayısı açıklandı.
İstanbul'da deprem riski bulunan bina sayısı 207 bine ulaştı! En riskli ilçeler belli oldu

Türkiye'yi derinden sarsan 6 Şubat deprem felaketinin ardından gözler İstanbul'a çevrildi. Uzmanlar tarafından uzun süredir konuşulan ve büyük bir deprem olma ihtimalinin yüksel olduğu ifade edilen İstanbul ili için acil olarak çalışmalar başlatıldı. Deprem riskinin yüksek olduğu bu il için riskli binalar üzerinde geri dönüşüm çalışmaları yapıldı. Çalışmalar devam ederken yayımlanan raporda riskli bina sayısı açıklanarak, tehlikenin büyük olduğu ilçelere de yer verildi.

DEPREM RİSKİ OLAN BİNA SAYISI AÇIKLANDI!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamalarda " İstanbul'un 1. Derece Deprem bölgesinde olması, nüfus ve yapı yoğunluğunun yüksek, yapı stoğu kalitesinin ise düşük olması kentsel riskleri arttırıyor. Değerlendirme, İstanbul'da Ocak 2023 itibarıyla toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapıyı işaret ediyor. Söz konusu riskli binaların yüzde 30'nun yapım yılı 2000 ve sonrası. 99 depremi sonrası değişen yönetmeliklere göre yapılmış olmalarına karşın sorunlu görünüyorlar." ifadeleri ile riski büyük olan binaların sayısının açıklandığı görüldü.

Çalışmaların hala devam ettiği bu ilçeler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce tarafından da sunulan veriler ışığında çalışmaların devam ettiği, riskli bölgelerin ise tek tek tespit edildiği öğrenildi.

RİSKLİ BULUNAN İLÇELER AÇIKLANDI!

Bu açıklamalar arasında İstanbul'da tespit edilen 207 bin riskli konutun en çok yer aldığı ilçelerin de belirlendiği öğrenildi. Bu kapsam açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, "İlçelere göre dağılımı ise yüzde 40'nın Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'de olmak üzere batı koridorunda yer alıyor." ifadeleri ile özellikle de bu bölgede yaşayan vatandaşların deprem riskinin çok olması nedeni ile dikkatli ve özenli olması gerektiğine değindi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği bu bölgelerde yaşayan kişiler için KENTFON ismi ile çalışmaların da başlatıldığı öğrenildi. Vatandaşların deprem riskinin çok olduğu bu bölgede durumu riske atmak yerine çalışmalara destek olmasının önemli olduğu açıklandı.