İstanbul'da Gerçekleştirilen CHP Olağanüstü MYK Toplantısı Sona Erdi

Olağanüstü toplanma kararı alınmasının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapması bekleniyor.
İstanbul'da Gerçekleştirilen CHP Olağanüstü MYK Toplantısı Sona Erdi

CHP'de MYK'nın olağanüstü toplanması için karar verildi. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı İstanbul'da, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlı başkanlığında yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, il başkanlığına beraber geldiler. Olağanüstü düzenlenen CHP MYK toplantısı sona erdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın 11.00'de basın açıklaması yapması bekleniyor.

YRGITAY KAFTANCIOĞLU'NA İLİŞKİN KARARINI AÇIKLADI

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Devletini alenen aşağılamak', ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası onandı. Cezanın onanmasının ardından CHP MYK'nin olağanüstü toplanmasına karar verilmişti.

İstanbul'da Gerçekleştirilen CHP Olağanüstü MYK Toplantısı Sona Erdi

EKREM İMAMOĞLU BASIN MENSUPLARININ

SORULARINI YANITLADI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da toplantının başlamasının ardından İl Başkanlığına geldi. İmamoğlu burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Canan Kaftancıoğlu'yla ilgili karar doğrudan İstanbul seçimlerinin kazanılmasıyla ilgili midir?" sorusu sorulması üzerine İmamoğlu: Tabii ki. Biz hukukun içerisinde, hukuk sisteminin içerisinde çok dürüst ve hukukun gereğini yapan, yapmak isteyen yargıçların, savcıların olduğunu da biliyoruz. Dilerim bu iş sona erer." cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu kararının açıklanmasının ardından ilk olarak: "Bu zulme hep birlikte son vereceğiz. Vicdanı olan her vatandaşla beraber yol yürüyeceğiz ve Türkiye'yi zulümden kurtaracağız. Erdoğan'a sesleniyorum; sen ikiyüzlüsün, zorbasın... Erdoğan, yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Unutma Erdoğan bugün Canan nezdinde bulan halk sesi senden büyüktür. Canan bizimdir, herkes duysun." paylaşımında bulunmuştu ve 21 Mayıs 2022'de Bursa'da yapılacak mitingin İstanbul'da yapılacağını açıklamıştı.

Emlak365.com