İstanbul'da Kar Yağışı Ne Zaman Duracak, Kar Tatili Ne Zaman Bitecek?

İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle günlük hayat olumsuz etkilenirken, okullar da tatil edildi. Vatandaşlar İstanbul'da kar yağışı ne zaman duracak araştırıyor.
İstanbul'da Kar Yağışı Ne Zaman Duracak, Kar Tatili Ne Zaman Bitecek?

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da günlük hayatı felç eden kar yağışı, bu hafta yeniden ortaya çıktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un kar yağışına ilişkin uyarılarının ardından kar yağışı etkisini artırarak İstanbul'u beyazlara teslim etti.

GÜNLÜK HAYAT OLUMSUZ ETKİLENDİ

Mart ayının ortalarında olmamıza rağmen önceki hafta duyurulan Aybar soğukları hâlâ etkisini sürdürüyor. Kent genelinde meydana gelen kar yağışı nedeniyle günlük hayat olumsuz etkilendi ve yüksek bölgelerde biriken kar trafik kazalarına neden oldu. Buz pistine dönen yollarda vatandaşlar zor anlar yaşarken, araçlar birbirlerine çarpmamak için mücadele verdi.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava tahminlerine göre, İstanbul'da bugün ve pazar günü yoğun kar yağışı bekleniyor. Pazartesi günü hava sıcaklığının bir nebze yükselmesiyle kar yağışı, karla karışık yağmura dönecek. İstanbul'da kar yağışı Salı gününden itibaren kenti terk edecek.

KAR TATİLİ NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 17 Mart günü yaptığı açıklamada kent genelinde tüm okulların 21 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini, 18 Mart Cum günü ise kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personellerin idari izinli sayılacağını duyurmuştu.

Vali Yerlikaya'nın açıklamaları doğrultusunda İstanbul'da kar tatili 21 Mart Pazartesi günü sona erecek ve öğrenciler bu günden itibaren eğitimlerine kaldıkları yerden devam edecekler.