İstanbul'da Kira Zammı Tartışmasında Kan Aktı! Kiracı Zam İsteyen Ev Sahibini Öldürdü!

Kira fiyatı anlaşmazlıkları sosyal sorun haline gelmeye başladı. İstanbul’da bir kiracı evden çıkmasını isteyen ev sahibini silahla vurarak öldürdü.
İstanbul'da Kira Zammı Tartışmasında Kan Aktı! Kiracı Zam İsteyen Ev Sahibini Öldürdü!

Türkiye’de kiracılar ile ev sahipleri arasında son dönemlerde yaşanan meseleler zirveye çıktı. Ev sahipleri yüksek kira zammı talep ederken kiracılar ise buna yanaşmıyorlar. Bazı ev sahipleri ise kiracılarını evden çıkarıp daha yüksek kira bedeli ile evlerini başka bir kiracıya kiralamak istiyorlar. Tüm bu anlaşmazlıklar sık sık ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. İstanbul’da da yaşanan ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığı cinayetle sonuçlandı.

KİRACI EV SAHİBİNİ ÖLDÜRDÜ

İstanbul Kağıthane Harmantepe Mahallesi’nde kiracı H.C. il ev sahibi Ş.T. arasında bir süredir kira ücreti nedeniyle anlaşmazlık yaşanıyordu. Kira konusunda ortak bir nokta bularak anlaşamayan ev sahibi ve kiracı arasında bu akşam saatlerinde bir kavga meydana geldi. Kiracısına istediği zammı yapmaması durumunda evden çıkmasını söyleyen ev sahibi Ş.T. bir anda kiracı H.C. ile karşı karşıya geldi. Taraflar birbirlerine küfürler yağdırınca kiracı H.C. silahını çıkararak ev sahibi Ş.T.’ye iki el ateş etti. Kiracının silahından çıkan kurşunlar ev sahibinin göğsüne isabet ettiği bildirildi.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Kiracısının kurşunları ile yaralanan ev sahibi kanlar içerisinde olduğu yere yığıldı. Çevredeki vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundular. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan ev sahibine hemen müdahale ettiler. İlk müdahalenin ardından ev sahibi Seyrantepe Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ambulansla götürüldü. Hastanede tüm müdahalelerin yapılmasına rağmen ev sahibi Ş.T. hayatını kaybetti.

EMNİYETTE SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Olayın olması ile beraber polise yapılan ihbarın ardından polis ekipleri hemen olay yerine intikal ettiler. Katil zanlısı kiracı H.C. aynı sokakta polis tarafından olayda ateşlediği silahı ile yakalandı. Gözaltına alınan H.C. ifadesi alınmak ve adli işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. H.c’nin emniyette verdiği ilk ifadesinde Ş.T.’nin ev sahibi olduğunu, kira zammından tartıştıklarını, bu tartışma sırasında Ş.T.’yi silahla vurduğunu söylediği bildirildi. Olaya dair soruşturma devam ediyor.

Emlak365.com