İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim tarihini açıkladı!

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında ertelenebileceği gündeme gelen ve tarihi tartışma konusu olan genel seçimler hakkında bir son dakika açıklaması da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapıldı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim tarihini açıkladı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi 11 ilde binaların yıkılmasına ve 43 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Yaşanan depremin büyüklüğü ve 11 ilde yaşayan insanların başka şehirlere göç etmesi nedeni ile seçimlerin ertelenmesi gündeme gelmişti. 

Özellikle de Bülent Arınç tarafından yapılan açıklamaların ardından seçim tarihi tartışmaları alevlenmiş, muhalefet seçimlerin ertelenmesine şiddetle karşı çıkmış ve seçimin belirlenen tarihte yapılmasını talep etmişti. Konu hakkında AK Parti tarafından yapılan açıklamalarda da seçimin ertelenmesi gibi bir talepleri olmadığı vurgulanmıştı. 

2023 SEÇİM TARİHİ! GENEL SEÇİMLER VE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Deprem sonrasında tarihi muallak haline gelen seçimler hakkında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yapmış olduğu açıklamasında "Ben o zaman şunu söyledim; '14'üne yetişemeyebilir. Alan büyük görünüyor. 1 milyon 700 bin insan göç etti diye bilgimiz var. Bunun 3 milyona ulaşacağı söyleniyor. Sayın Erdoğan'ın söylediği ama kararını vermediği 14 Mayıs olmayabilir' dedim. 'Ama 18 Haziran'da kesinlikle bu seçim olacaktır, olmalıdır.

Bunun tereddüt haline bile gelmesi doğru değil' dedim. Hala aynı noktada duruyorum. Şimdi aldığımız bilgilere göre, 14 Mayıs'ta Sayın Erdoğan'ın bu seçimi yapacağına dair. Onu da ne zaman öğreneceğiz? 10 Mart'ta bu kararın alınması gerekiyor" diyerek seçim tarihinin 10 Mart tarihinde kesinleşeceğini ifade etti.