İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta'dan Erken Seçim Açıklaması

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Türkiye ekonomisinin 2023 seçimlerini bekleyemeyecek kadar kötü durumda olduğunu söyleyerek erken seçime hazırlıklı olunması gerektiğini açıkladı.
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta'dan Erken Seçim Açıklaması

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, İYİ Parti tarafından düzenlenen iftar programı için Yozgat'a gitti. Usta öncelikle parti binasında Yozgat İl Başkanı Metin Özışık'ı ziyaret etti. Ülkenin iyi yönetilmediğini söyleyen Usta, sağlık sorunca hastane binalarını, eğitim sorunca okul binalarını övdüklerini, her şeyi binadan ibaret zanneden bir anlayış ile ülkenin ileri gitmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

ERKEN SEÇİM BEKLEYENLERDENİM
Seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Usta: "Hala erken seçim bekleyenlerdenim. Şimdi kur korumalı mevduatla dolar bir miktar tutuluyor. Sayın Erdoğan ve ekibi, çok iyi biliyor ki; 2023 Haziran ayına kadar bunu tutmanın imkânı yok. Türkiye, ciddi bir kur şoku yaşayacaktır. Çünkü yapısal hiçbir tedbir alınmıyor. Hastalık var ve sadece hastalığın ağrısını kesmek için uyuşturucu veriyorsunuz. Uyuşturucu tedavi etmez ama hastalık ilerler, bir süre sonra uyuşturucu da etki etmez." ifadelerini kullandı.

SEÇİMLER 20232 HAZİRANI BEKLEYEMEZ
Türkiye ekonomisinin yaşandığı sıkıntıları vurgulayan Erhan Usta, seçimlerim 2023 Haziran ayında olacağına inanmadığını, erken seçime hazır olduklarını, Genel Başkan Meral Akşener'in 2 yıldan fazladır ilçe ilçe gezdiğini, teşkilatların genel başkana ayak uydurması gerektiğini, erken veya baskın seçime karşı hazırlıklı olunması gerektiğini çünkü ekonominin gidişatının iyi olmadığını vurguladı.

BASKIN SEÇİM NEDİR?
Erhan Usta'nın da gündeme getirdiği baskın seçim, seçime girecek partilerin ve muhalefetin seçim hazırlığı olmadan iktidarın yaptığı stratejik bir hamledir. Baskın seçimin amacı seçime girecek partileri, muhalefeti ya da yeni kurulan partileri hazırlıksız yakalamak.

Emlak365.com