İYİ Parti seçim kararını açıkladı! İttifak olacak mı?

Yerel seçimler için partiler tarafından hazırlıkların yapılmaya başlandığı bu süreçte İYİ Parti tarafından seçim kararı açıklandı.
İYİ Parti seçim kararını açıkladı! İttifak olacak mı?

2024 Türkiye yerel seçimleri için partiler tarafından kararlar yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte ise seçim süreci için en çok merak edilen konuya açıklık getirildi. Yapılan açıklamalara göre seçim sürecinde ittifak yapılıp yapılmayacağı hakkında bilgilendirme yapıldı.

İTTİFAK İLE MÜMKÜN DEĞİL!

Bugün Büyük Taaruz’un 101. Yıldönümünde Afyon Kocatepe’de yurttaşlar ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme dair değerlendirmelerde de bulundu. Yaptığı açıklamalarda büyük bir merak ile beklenen seçim sürecinde parti olarak izlenecek yollardan da bahsetti. Bu sene gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ittifak olarak dahil olan İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

Akşener yaptığı açıklamalarda, "İYİ Parti olarak, geçtiğimiz seçim sürecinin, sonunda, şunu çok iyi anladık ki; İttifak sisteminin, bu yapısı içerisinde, millî bir siyaset mümkün değildir! İttifak sisteminin, bu yapısı içerisinde, sürdürülebilir bir başarı mümkün değildir! İttifak sisteminin, bu yapısı içerisinde, milletin kazanması mümkün değildir! Bu yüzden; İktidarıyla, muhalefetiyle, hepimizden, Türk siyaseti için talep ettiğiniz, yeni anlayışın merkezi olmaya, İYİ Parti olarak talibiz!

Buradan, tüm siyasi partilere de, açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin, hep birlikte; Vatandaşlarımızın, siyasi tercihlerini, ve yerel özelliklerini yansıtacağı, bir rekabet ortamı oluşturalım. Gelin, hep birlikte; Türk siyasetinin, bugün içinde bulunduğu, ve milletimizin aleyhine çalışan, siyasi pragmatizm sarmalından, çıkmasını sağlayalım. Gelin; tüm siyasi partiler, hep birlikte, ayrı ayrı seçimlere girelim, ve milletimize hizmet için yarışalım. Yerel özellikler ve talepler doğrultusunda, elbette işbirlikleri olabilir." dedi.

PARTİMİZE ZARAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ!

Bu kapsamda işbirliği konusunda İYİ Parti'nin aldığı kararı ise "Ancak biz, İYİ Parti olarak; Hür ve millî siyaset anlayışımız gereği; Gizli gündemleri olan, kendi menfaatleri için, bizim sırtımızda kurban kesen, şahsi hayallerini ve kariyerlerini önceleyen, mevcut güç ve siyasal ilişkilerine, destek arayan, marjinal ve bölücü yapılarla yakınlaşan, hiç kimseyle, herhangi bir işbirliği yapmayacağız. Çünkü böyle bir iş birliğinin; Milletimize, hiçbir yararının dokunmayacağı gibi, hem siyasete, hem de partimize, zarar vereceğini düşünüyoruz." şeklinde yaptığı açıklamalar ile birlikte duyurarak bu seçimde herhangi bir ittifak ve işbirliğine İYİ Parti tarafından izin verilmeyeceği öğrenildi.