İYİ Partili isimden Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını o tarihte açıklayacak iddiası!

İYİ Partili bir isim, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacağı tarihi iddia etti.
İYİ Partili isimden Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını o tarihte açıklayacak iddiası!

2023 seçimleri için heyecanlı bekleyiş devam ederken, Millet İttifakı'nın çıkaracağı cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda tartışmalar şiddetini artırmaya başladı. İYİ Partili bir isimden gelen iddia ise CHP'nin cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı tarihin belli olduğu yönünde.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu mu olacak? İşte o tarih...

Cumhuriyet'in haberine göre, Halk TV yazarı İsmail Saymaz köşe yazısında, İYİ Partili bir isim ile görüştüğünü, 3 Temmuz'da yapılacak altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını ilan edebileceğini belirtti.

Saymaz'ın yazısında, kendisine konuşan İYİ Partili ismin, artık Salı Grubu toplantılarında en fazla cumhurbaşkanı adaylığın meselesini konuştuklarını, Kılıçdaroğlu'nun 3 Temmuz'da İYİ Parti'nin ev sahipliğinde yapılacak altılı masa toplantısında 'cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyorum '' diyeceğini ifade etti.

İYİ Partili isimden Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını o tarihte açıklayacak iddiası!

İYİ Parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay verecek mi?

İYİ Partili isim, çarşamba günleri yapılan grup toplantısında büyük bir kalabalık olduğunu ve bu kişilerin Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda oy vermeyeceklerini söylediklerini belirtmiş. Parti tarafında '' Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamayız '' algısının oluştuğunu ancak mecbur kalınırsa oy verilebileceği görüşünde olanların da olduğunu söyledi.

İsmail Saymaz'ın İYİ Partili isme '' Ya Kılıçdaroğlu aday olursa? '' sorusu üzerine, Genel Başkanın il başkanlarını, ilçe başkanlarını çağırarak bir toplantı gerçekleştirebileceğini ve buradan muhtemelen 'hayır' oyu çıkacağını söyleyerek, İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu'nu sevmeyenin olmadığını ve kazanma şansı olsa destekleyeceklerini ancak Kılıçdaroğlu'nun o ümidi vermediğini belirtti.

İsmail Saymaz'ın ismini vermediği İYİ Partili ismin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığı ancak Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki toplantıda adaylığını ilan edeceği iddiası akılları karıştırırken, 6'lı masadan kimin aday çıkacağı ise gizemini koruyor.