Jandarma mülakatlarını usulsüz geçen 7004 FETÖ mensubu deşifre edildi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2012, 2014 ve 2015 yıllarında Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK) ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) mülakat aşamalarını usulsüz şekilde geçen 7.004 FETÖ şüphelisi olduğunu deşifre edildi.
Jandarma mülakatlarını usulsüz geçen 7004 FETÖ mensubu deşifre edildi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarını Soruşturma Bürosu tarafından çok önemli sonuçlara ulaşıldı. JATEK ve JAMYO sınavlarını mercek altına Başsavcılık usulsüzlük tespitinde bulundu. Uzun bir süredir incelenen sınavlarda FETÖ mensuplarının bu sınavları sorunsuz bir şekilde geçtikleri bilgisine ulaşıldı. FETÖ mensuplarının mülakat aşamasını geçmek için aday numarası kodlama yöntemi geliştirdikleri bildirildi.

BAŞSAVCILIK FETÖ ÜYELERİNİN MÜLAKATLARI ÖZEL BİR FORMÜLLE GEÇTİKLERİNİ TESPİT ETTİ

JATEK ve JAMYO mülakat sınavlarına katılan FETÖ mensubu adaylara farklı numaralar verilse de bu numaraların toplamının aynı değeri verdiği tespit edildi. FETÖ üyesi astsubay adaylarını bu şekilde ayıran mülakat komisyonu da bu kişilerin sınavda başarılı olmalarını temin ettiler. Bu kişiler sınavları sorunsuz şekilde geçerken yapılan Başsavcılık soruşturmasında bu bilgilerin ayrıntılarına ulaşıldı.

7004 KİŞİ MÜLAKATLARI USULSÜZ GEÇMİŞ!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2012 yılında yapılan JAMYO mülakatında 1920 kişi, 2014 yılındaki JATEK mülakatında 2972 kişi ve 2015’te yapılan JAMYO ile JATEK mülakatlarında da 2112 kişinin usulsüz bir biçimde başarılı olduklarını belirledi.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI, TÜM İLLERDE BAŞSAVCILIKLAR HAREKETE GEÇTİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarını Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada JAMYO ve JATEK mülakat sınavlarını usulsüz bir şekilde geçtikleri tespit edilen toplan 7004 FETÖ mensubu şüphelinin isim ve adres listesini çıkardı. Ankara dışında ikamet eden şüpheliler için de adli işlem yapılabilmesi için girişimde bulunuldu. Buna göre Ankara’da ikamet edenlere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli işlemler başlatıldı. Ankara dışındaki 80 il için ise o illerin başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunularak gerekli adli işlemin başlatılması sağlandı.