Kabine toplantısı bu hafta hangi gün, saat kaçta?

Bu hafta kabine toplantısının yapılıp yapılmayacağı merak konusu oluyor. Bu hafta kabine toplantısı ne zaman, hangi gün, saat kaçta yapılacak ve hangi kararlar alınacak?
Kabine toplantısı bu hafta hangi gün, saat kaçta?

kabine toplantısı ile alakalı olarak yapılan araştırmalar yoğunlaştı. Bu hafta kabine toplantısına dair takvim bilgileri merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kabine toplantısı tarihini ve saatini açıkladı mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde bu hafta kabine toplantısı yapılacak mı? Kabine toplantısında alınması muhtemel kararlar neler olacak? 

KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Kabine toplantısı ile alakalı olarak gün ve saat merak ediliyor. Verilen son bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi 9 Ocak 2023 Pazartesi günü toplayacak. Tüm bakanların eksiksiz bir şekilde katılacağı kabine toplantısında Türkiye'nin gündemine dair önemli kararlar alınması bekleniyor. Kabine toplantısının başlama saatinin ise 16:00 olacağı belirtildi. Saat 19:00'dan sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek kabine toplantısında alınan kararları açıklayacak. 

EYT TAKVİMİ AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

EYT düzenlemesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce detayları genel hatları ile açıklamıştı. Ancak EYT takvimine dair bekleyiş devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT düzenlemesinin TBMM'ye gönderileceği tarihi kabine toplantısının ardından açıklaması bekleniyor. 

SOSYAL YARDIMLAR GÜNDEME ALINACAK

Yapılacak olan kabine toplantısında sosyal yardımlar da gündeme alınacak. Sosyal yardımlar memur maaş katsayısına göre artırılıyor. 2023 yılının ilk artışına dair henüz resmi açıklama yapılmadı. Sosyal yardımların tutarlarının artırılması kabine toplantısında gündeme alınıp değerlendirilecek. Sosyal yardımlara zam yapılması ve bu zamlar için kaynak yaratılmasına dair ilgili bakanlar detaylı sunum yapacaklar ve ardından bir karar alınacak. Alınacak olan kararı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak. 

SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Türkiye'de siyaset gündemi artık iyice seçimlere doğru kanalize olmaya başladı. Mevsimsel etkilerden dolayı seçimin daha erken bir tarihe alınması kabine toplantısında değerlendirilecek. Seçim tarihinin açıklanması beklenmiyor ama kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini işaret etmesi bekleniyor.