Kabine Toplantısı Ertelendi Mi, Ne Zaman Yapılacak, Tarih Belli Oldu Mu, Hangi Kararlar Alınacak?

Kabine toplantısı ertelendi mi, ne zaman yapılacak? 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısının kesin tarihi belli oldu mu? Kabine toplantısında gündem maddeleri neler? KYK borçlarının faizleri mi yoksa tamamı mı silinecek?
Kabine Toplantısı Ertelendi Mi, Ne Zaman Yapılacak, Tarih Belli Oldu Mu, Hangi Kararlar Alınacak?

Türkiye'nin kritik kararlarının alındığı merkez olarak görev yapan kabine toplantıları en çok ilgi duyulan organizasyonlar arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde ve tüm bakanların katılımı ile gerçekleştirilen kabine toplantılarında vatandaşları direkt olarak ilgilendiren kararlar alınıyor. Bundan dolayı da yeni yapılacak olan kabine toplantısının tarihi merak ediliyor? Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü kabine toplantısı yok mu, ertelendi mi? Kabine toplantısı neden 18 Temmuz Pazartesi günü yapılmayacak?

18 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ KABİNE TOPLANTISI NEDEN YOK?

kabine toplantısının 18 Temmuz Pazartesi günü yapılması bekleniyordu. Ancak bu tarihte kabine toplantısının yapılmayacağı kesinleşti. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Temmuz Pazartesi ve 19 Temmuz Salı tarihlerinde İran'da bulunacak ve bazı toplantılara iştirak edecek. Bundan dolayı da 18 Temmuz Pazartesi günü kabine toplantısı yapılamayacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine toplantısının ne zaman yapılacağına dair şu ana kadar yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor. Beklenti bu toplantının 18 Temmuz Pazartesi günü yapılması şeklindeydi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran programı nedeniyle bu tarih gündem dışı kaldı. Şu anda en güçlü ihtimale göre kabine toplantısı 25 Temmuz Pazartesi günü yapılacak. Ancak kabine toplantısının tarihine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu hafta içinde de kabine toplantısı yapılmasına dair küçük de olsa ihtimal bulunuyor. 

KABİNE TOPLANTISININ GÜNDEMİ NE OLACAK?

Kabine toplantısının çok yoğun bir gündemi olacağı bildirildi. Öncelikle KYK borçlarına ilişkin alınacak karar merakla bekleniyor. Bu kararın borçların tamamen silinmesi mi, sadece faizlerin silinmesi mi yoksa faizlerde bir indirim yapılması şeklinde mi olacağı bilinmiyor. Nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek ve kamuoyuna da bizzat kendisi açıklayacak. 

Kabine toplantısında beklenen bir başka karar ise 2022 fındık fiyatlarının açıklaması olacak. Fındık üreticileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fındık fiyatlarını ilk kabine toplantısının ardından açıklamasını bekliyorlar. Eğer ilk kabine toplantısında bu açıklama yapılmazsa fındık üreticileri merakla bekledikleri fiyatları ancak fındık hasat sezonunun son bölümünde öğrenebilecekler. Bu da maliyet hesaplamalarının yapılamamasına neden olacak. 

Kabine toplantısında dış politika da ana gündem maddelerinden birisi olacak. ABD'nin Türkiye'ye f-16 satışına Yunanistan şartı getirmesi kabine toplantısında görüşülecek. Bu karara karşı gösterilecek tavır bu toplantıda tartışılıp karara bağlanacak.