Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Bu Hafta Var Mı? Gıda Fiyatları, Sosyal Yardımlar, Ekonomik Kararlar Neler Olacak?

Kabine toplantısı hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Bu hafta kabine toplantısı var mı? Bakanlar Kurulu toplanacak mı? Kabine toplantısında hangi ekonomik kararların alınması bekleniyor?
Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Bu Hafta Var Mı? Gıda Fiyatları, Sosyal Yardımlar, Ekonomik Kararlar Neler Olacak?

Türkiye'de çok kritik kararların alındığı kabine toplantısına dair araştırmalar yeniden sıklıkla yapılmaya başlandı. 28 Şubat 2022 Pazartesi günü son olarak yapılan kabine toplantısının 14 Mart 2022 Pazartesi günü yeniden yapılıp yapılmayacağı araştırılıyor. Bu hafta kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısında hangi konular görüşülecek? Kabine toplantısında hangi ekonomik kararlar alınacak? İşte kabine toplantısına dair tüm merak edilen detaylar...

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde yapılan kabine toplantıları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşirken tüm bakanlar bu toplantılara iştirak ediyorlar. yeni kabine toplantısının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Kabine toplantıları genelde iki haftada bir Pazartesi günleri yapılıyor. Son olarak 2 hafta önce yapılan kabine toplantısı için olağan toplantı tarihi 14 Mart olacak. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Eğer toplantı yapılması kararlaştırılırsa bu toplantı 14 Mart Pazartesi saat 15:00'da başlayacak ve alınan kararlar da 19:00'dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilecek.

ARTAN GIDA FİYATLARI GÜNDEMDE

Gıda fiyatlarında meydana gelen artışlar kabine toplantısında değerlendirilecek. İlgili bakanlar tarafından birer sunum yapılarak gıda fiyatlarının artış nedenleri ve devletin bu fiyatları indirmek için yapılabilecekler masaya yatırılacak. Bir süre önce gıda ürünlerinde KDV indirimleri yapılmıştı. Bu KDV indirimlerinin vatandaş lehine kullanılıp kullanılmayacağının kapsamlı bir şekilde araştırılması yönünde bir karar çıkması bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARINDA İNDİRİM GÖRÜŞÜLECEK

Akaryakıt fiyatlarında indirim yapılmasın adair de bir beklenti oluştu. Devletin akaryakıt ürünlerinde vatandaşları yeniden kapsamlı bir şekilde desteklemesi için imkanların değerlendirileceği bildirildi. Ancak bu konuda yöntemin ne olacağı şu ana kadar kamuoyuna yansımadı. Akaryakıtta ÖTV ve KDV değişikliklerinin masada olduğu bildirilirken nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

RAMAZAN AYINA ÖZEL SOSYAL YARDIMLAR OLACAK MI?

Ramazan ayında devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek sosyal yardımların da kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir sosyal yardım işareti vermişti. bu konuda yapılan çalışmaların nihayetlenmesi beklenirken Ramazan ayında hangi adımların atılabileceği görüşülecek. Vatandaşlara kabine toplantısından müjdeli haberler çıkabilir.