Kabineye deprem revizyonu kulis haberi! Afet Bakanlığı kurulacak kabinede değişiklik yapılacak

Kahramanmaraş depremi sonrası yaşanan büyük felaket sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından arama kurtarma ve yardım çalışmalarında yaşanan gecikmeler sonrası kabine değişikliği yapılacağı iddia edildi.
Kabineye deprem revizyonu kulis haberi! Afet Bakanlığı kurulacak kabinede değişiklik yapılacak

Kabineye deprem revizyonu kulis haberi! Afet Bakanlığı kurulacak kabinede değişiklik yapılacak - 6 Şubat Pazartesi gününe Türkiye büyük deprem felaketi ile uyanırken Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem 11 ilde büyük hasar ve yıkıma neden olmuştu. 

Sabah 04:17'de meydana gelen depremin ardından günün ilk ışıkları ile afetin boyutları ortaya çıkarken arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü esnada 13:24 sularında meydana gelen 7.6 şiddetindeki ikinci büyük deprem ayakta kalmayı başaran binaları da yıkmış, can kaybını arttırmıştı. Bölgede 44 binden fazla vatandaşımız enkaz altında hayatını kaybederken depremin ardından arama kurtarma çalışmalarında yaşanan sorunlar ve gecikme iddiaları tartışmalara neden olmuştu. 

KABİNEYE DEPREM REVİZYONU GELİYOR! YENİ BAKANLIK KURULACAK MI?

Arama kurtarma çalışmalarında yaşanan sorunlar nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oldukça kızdığı ve yaşanan gecikmeler nedeni ile sorumlu tutulan kişileri görevden alacağı iddia edilirken kabine revizyonu da gündeme gelmişti. 

 AK Parti kurmayları tarafından yapılan açıklamada "Türkiye'de 6 Şubat'tan sonra çok şey değişti. Artık uzun bir süre depremi ve sonraki süreci konuşacağız. Seçimler de tamamen deprem gündemli olacaktır. Buna göre yeni bir kampanya içeriği hazırlanması gerekecek" diyerek seçimlerin tamamen deprem merkezli olarak yürütüleceği ifade edildi. Deprem sonrası kabinede değişiklik yapılması da beklentiler arasında yer alırken Afet Bakanlığı kurulacağı buna ek olarak Deprem Bilim Kurulu kurularak bu kurumun sürekli aktif tutulacağı ifade edildi.