Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor 2022?

Ramazan ayının en mübarek günü olan Kadir gecesi 2022 hangi gün, ne zaman merak ediliyor. Haberimizde Kadir gecesinin önemine dair bilgileri paylaştık.
Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor 2022?

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine gelinirken birçok kişi Kadir Gecesiyle ilgili araştırma yapıyor. Kadir gecesi, Müslümanlığın kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı gündür. Bu gün, tüm duaların kabul edildiği ve tüm günahların affedildiği gündür. Peki, bu yıl Kadir Gecesi hangi gün?

Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün 2022?

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken bayramı hazırlamaya hazırlanan birçok kişi Kadir Gecesi için heyecan yaşıyor. Kadir Gecesi 2022 yılında, Ramazan ayının 26. gecesini 27. gecesine bağlayan gece yani 27 Nisan Çarşamba günü idrak edilecek. Bu mübarek günde milyonlarca Müslüman dua edecek ve ibadetlerini gerçekleştirecek. Kadir Gecesinde birçok televizyon kanalı da özel programlar düzenleyerek toplu dualar edilmesine vesile oluyor.

Kadir Gecesinin önemi nedir, hang, ibadetler yapılır?

Kadir gecesinde ibadet eden Müslümanların tüm günahlarının affedildiğine ve bu gece yapılan her ibadette Allah huzurunda kat kat fazlasıyla kabul edileceğine inanılmaktadır. Kadir Gecesinde Cebrail yer yüzüne iner ve sabaha kadar tüm dünya ferahlıkla dolar. Kadir gecesi, gecelerin en bereketlisi ve feyizlisidir. Bu gece yapılan ibadetler, bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır.

Kadir Gecesine ilişkin Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulur:

'' Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablarının izniyle her türlü iş için inerler. Gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. ''

Kadir gecesi 2022 yılının Ramazan ayında 27 Nisan Çarşamba gününe denk gelmektedir.

Emlak365.com