Kahramanmaraş depreminin ardından Naci Görür'den Adana Havzası uyarısı geldi!

AFAD tarafından dün yapılan açıklama ile birlikte Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiği öğrenilmişti. Depremin ardından Naci Görür açıklama yaptı.
Kahramanmaraş depreminin ardından Naci Görür'den Adana Havzası uyarısı geldi!

6 Şubat depreminin ardından özellikle de depremin merkezi olan Kahramanmaraş ilinde depremler yaşanmaya devam ediyor. Hemen hemen her gün küçük depremlerin meydana geldiği bu il için ise uzmanlar tarafından uyarılar yapılmaya başlandı. Yaşanan büyük depremin ardından yaptığı açıklamalar ile gündem haline gelen Naci Görür tarafından bugün yapılan yeni bir açıklama ile birlikte son olarak meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından Adana Havzası'na dikkat çekildi.

DEPREM DİRENÇLİ YERLEŞİM ALANI DETAYI!

Dün saat 04.00 civarında Kahramanmaraş ilinin Göksün ilçesinde 4,0 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin konuşan Naci Görür, "Karahmet-Göksun’da 4,0 deprem oldu. Burası Çardak Fayı ile Göksun Fayının kesişme bölgesi. Küçük depremlerin yoğunlaştığı yer. Yerel yönetimler Adana Havzasına doğru alanlarda “deprem dirençli yerleşim alanları” oluşturma çalışmalarını ihmal etmemeli. Sevgiyle" şeklinde konuştu.

screenshot-142.png

YENİDEN DEPREM MEYDANA GELDİ!

Dün gece meydana gelen depreme ilişkin Naci Görür tarafından yapılan uyarıların ardından bugün saat 15.04 civarında yeniden deprem geldiği öğrenildi. AFAD tarafından yapılan açıklamalarda depreme ilişkin "Büyüklük:3.5 (Ml) Yer:Nurhak (Kahramanmaraş) Tarih:2023-07-01 Saat:15:04:12 TSİ Enlem:38.025 N Boylam:37.356 E Derinlik:7.01 km" şeklinde bilgilendirmeler yapıldı.

Yapılan açıklamaların ardından sosyal medyada vatandaşlar tarafından da depremin oldukça şiddetli hissedildiği ifade edildi.