Kahramanmaraş Valiliğinden fırsatçılara karşı rayiç bedel uyarısı!

Bugün Kahramanmaraş Valiliği tarafından eşya taşıma konusunda hakkında fırsatçılık yapmak isteyen kişilere karşı uyarılar yapıldı.
Kahramanmaraş Valiliğinden fırsatçılara karşı rayiç bedel uyarısı!

Daha önce de pek çok konuda fırsatçılık yapıldığı üzerine sık sık uyarıların yapıldığı deprem bölgesi hakkında açıklamalarına bir yenisi eklendi. Özellikle de depremden etkilenen vatandaşların çevre illere yaşamaya gitmesi konusu hakkında yapılan açıklamalara göre Ankara, Antalya gibi pek çok ilde fırsatçıların ortaya çıktığı öğrenildi. Bu fırsatçılar tarafından evlerin fiyatlarının yükseltildiği öğrenildi. Fiyatların yükseltilmesi sonucunda da pek çok depremzedenin de zorluk yaşadığı öğrenildi. 

VALİLİK UYARIDA BULUNDU! 

Tüm bunların yanı sıra da depremden etkilenen kişilerin kalan eşyalarını alarak nakliye yöntemi ile şehir değiştirmek istemelerine karşın bu noktada da fiyatların oldukça yüksek seviyelerden verilmeye çalışıldığı ifade edildi. Kahramanmaraş Valiliği tarafından il içi ya da dışı ev taşımalarda istenilen bedel hakkında "İl içi ve il dışı ev eşyası taşımlarının rayiç bedel üzerinden yapılması zorunludur. İlimizde yaşanan deprem nedeniyle fırsatçılık yapan şahıs ve firmalar hakkında gerekli her türlü idari yaptırım uygulanacaktır" şeklinde yapılan açıklama ile depremzede vatandaşlara uyarılar yapılmaya başlandı.