Kahramanmaraş ve Adıyaman'ın ardından Hatay Antakya yeni depremle sarsıldı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 2 büyük depremin ardından bölge beşik gibi sallanmaya devam ederken 1 Mart 2023 tarihi itibari ile yeni deprem haberleri peş peşe geldi.
Kahramanmaraş ve Adıyaman'ın ardından Hatay Antakya yeni depremle sarsıldı

Kahramanmaraş ve Adıyaman'ın ardından Hatay Antakya yeni depremle sarsıldı- 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak kayıtlara geçmişti. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle yaşanan can kayıpları 45 bini aşarken bölge beşik gibi sallanmaya devam ediyor. 

İlki 7.7 ve ikincisi ise 7.6 şiddetinde açıklanan 2 büyük deprem felaketi de beraberinde getirirken ortaya çıkan enerji fay hareketlerinde hareketliliğe neden olmuştu. Bölgede artçı deprem fırtınası tüm hızı ile devam ederken aynı zamanda Hatay'da yaşanan bağımsız 6.4 büyüklüğünde deprem ile Niğde, İzmir ve Kayseri gibi farklı illerde de depremler yaşanmaya başlanmıştı. 

AFAD VE KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ! HATAY ANTAKYA DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE OLDU?

Türkiye peş peşe yaşanan depremlerle sarsılmaya devam ederken günün ilk deprem haberi Kahramanmaraş'tan gelmiş 4.4 şiddetindeki deprem büyük panik ve korku yaşanmasına neden olmuştu. 

Kahramanmaraşlılar bir kere daha deprem korkusu ile yataklarından uyanmış, deprem OHAL ilan edilen diğer illerde de hissedilmişti. 

Saat 07:15 itibari ile bu sefer Adıyaman sallanmış, AFAD tarafından yapılan açıklama ile depremin büyüklüğü 4.2 olarak açıklanmıştı. 

Yapılan son dakika açıklaması ile Hatay Antakya merkezli yeni deprem haberi verilirken depremin büyüklüğü 4.4 olarak duyuruldu. 

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DAKİKA DEPREM HABERİ! DEPREMİN ŞİDDETİ KAÇ?

Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Karlısu Hatay olarak açıklanırken depremin şiddeti ise 4.8 olarak ilan edildi.