Kaldırımı İşgal Eden Onlarca Scooterlar Belediye Tarafından Kaldırıldı

Kadıköy'de vatandaştan gelen şikayetler üzerine kaldırım işgallerine karşı denetim başlatıldı. Özellikle elektrikli scooterların yayaların geçişini engellediği belirtilen denetimler neticesinde onlarca scooter toplandı ve fimalara ceza yazıldı.
Kaldırımı İşgal Eden Onlarca Scooterlar Belediye Tarafından Kaldırıldı

Kadıköy Belediyesi, vatandaşlardan kaldırımların işgal edildiğine dair şikayetler geldiğini ve kaldırımları işgal eden scooterların toplanacağı duyurulmuştu. Belediye ekipleri bugün kaldırımları işgal eden scooterları topladı. Bazı firmaların ise scooterları kaldırımdan kaldırdığı görüldü.

Yayaların, engellilerin ve bebek arabası kullanan vatandaşların kaldırımları rahat bir şekilde kullanmasını engelleyecek şekilde park eden scooterların toplanacağına dair Kadıköy Belediyesi tarafından bir duyuru yapılmıştı. Duyurularda belirtildiği gibi belediye ekipleri denetimlerine başladı. Kadıköy'ü karış kararış gezen belediye ekipleri, kaldırımlara uygunsuz şekilde park edilmiş scooterları birer birer topladı.

Toplanan Onlarca Scootera Ceza Yağdı


Kadıköy Belediyesi, vatandaşlardan gelen şikayetlerin artmasının üzerine harekete geçti. Özellikle tekerlekli sandalye ve bebek arabası kullanan vatandaşlar, kaldırımları kullanamamaktan dolayı belediyeye şikayette bulundu. Kadıköy Belediyesi ise kaldırımı vatandaşların kullanımını engelleyecek şekilde işgal eden scooterları, masa ve sandalyeleri, reklam panolarını ve buna benzer tüm materyalleri toplayacağını açıkladı.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, scooterlar işleten firmalara bir süre verildi ve bu süre içinde kaldırımlardan kaldırılmayan scooterların belediye tarafından toplanacağını ve cezai işlem uygulanacağını açıkladı. Sürenin dolmasının ardından belediye ekipleri harekete geçti. 

Belediye ekipleri denetim sırasında 80 tane scooterın kaldırımlara uygunsuz park edildiğini belirleyerek bulunduğu yerden kaldırdı. Söz konusu scooterların işletmecisi olan firmalara ise toplamda 50 bin liraya yakın ceza kesildi.

Scooter Kullananlarla Bir Derdimiz Yok


Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Odabaşı açıklamasında, "Vatandaşlarımızdan sıklıkla kaldırımların işgal edildiğine dair ihbar almaya başladık. Özellikle kaldırımların tekerlekli sandalye ve bebek arabası kullanan vatandaşlarımızın kullanımını engelleyecek şekilde işgal edildiği tespit edildi. Bu şekilde kaldırımları engelleyen gerek scooter, gerek masa sandalye gerek reklam tabelası her ne olursa olsun kaldırılması konusunda uyarı yapıldı." 

"Uyarıların ardından belediye ekiplerimiz gerekli denetimlerine başladı ve duyuruya rağmen kaldırımları işgal eden her şey toplandı. Denetimlerimiz sırasında özellikle scooterların kaldırımları fazlasıyla işgal etiğine rastladık. Bizim elektrikli scooterları ulaşım aracı olarak kullanan gençlerimizle bir derdimiz yok. Zaten vatandaşlarımızın kaldırımları kullanmasını engellemeyen scooterları da kaldırmadık." dedi.

Firmalar Kendine Çekidüzen Versin


Başkan Odabaşı "Denetimimiz sırasında önce kaldırımları işgal eden scooterları tespit ederek firmalara bilgi verdik. Bazı firmalar scooterları kaldırmış ancak bazıları oralı dahi olmadı. Hem trafik güvenliğini tehdit eden hem de kaldırımları işgal eden bu scooterlar firmalarının kendilerine çeki düzen vermesi gerekir."