Kamu çalışanları için Valilik açıkladı! İdari izinli sayılanlar görevlerine başlıyor

Malatya Valiliği tarafından yapılan son duyuru ile birlikte deprem nedeniyle izinli sayılan kamu çalışanlarının görevlerine döneceği öğrenildi.
Kamu çalışanları için Valilik açıkladı! İdari izinli sayılanlar görevlerine başlıyor

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından deprem bölgelerinde çalışan kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verilmişti. Yapılan bu açıklamaların ardından ise bugün Malatya Valiliği yeni kararı duyurdu. Alınan karar ile birlikte idari izinli sayılan kamu çalışanlarının yeniden görevlerine dönmesine karar verildiği öğrenildi.

YENİDEN GÖREVLERİNE DÖNECEKLER!

Malatya Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan duyuru şu şekildeydi;

"15.02.2023 tarihli ve 32105 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığının 2023/5 sayılı genelgesinde; 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler sebebiyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan mezkûr tarihten geçerli olmak üzere idari izinli sayılacaklar veya uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usullerine tabi tutulacakların belirlenmesine ilişkin hususlar; afetten etkilenme durumlarına göre, gerekli tedbirler alınarak hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla il valilerince değerlendirileceği belirtilmiştir.

Yapılan değerlendirmede; Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı olan, hamile, 3 yaş ve altı çocuğu olan kadın personelin idari izinlerinin sonlandırılarak 10.07.2023 tarihinden itibaren göreve başlamalarına karar verilmiştir."

Yapılan bu açıklamanın ardından Malatya ili için kamu çalışanlarına duyurulduğu ifade edildiği gibi diğer deprem bölgelerinde de aynı kararın verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.