Kamu İşçileri Zorla Emekli Ediliyor İddiası! Konu Meclis Gündeminde

Kanun Hükmünde Kararname ile işçi kadrosunda istihdam edilen işçilerin zorla emekli edildiği iddia edildi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Meclise kanun teklifi verdi.
Kamu İşçileri Zorla Emekli Ediliyor İddiası! Konu Meclis Gündeminde

Kamu kurumlarında çalışan işçiler zorunlu emeklilik şoku yaşıyor. Kamu Kurumları bünyesinde Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı İhalesi kapsamında çalışan işçiler, Nisan 2018'de yayınlanan 696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosundan istihdam edilmişti. Belirtilen KHK'nın geçici 23'üncü maddesinin 5'inci fıkrasında yer alan bir cümlede, kararın işçileri zorunlu emekliliğe yönelttiği ortaya çıktı.

AKP'Yİ ADIM ATMAYA ÇAĞIRDI

Sözcü'nün haberine göre, CHP Milletvekili Murat Emir, AKP hükümetinin işçilerin yaşadığı sorunlara karşı duyarsız davrandığını savunarak, sürekli işçi olup kadroya geçen binlerce işçinin zorunlu emeklilik dayatmasıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Vatandaşların zor durumda olduğunu ve işçilerin sefalete sürüklendiğini ifade eden Emir, ''AKP, kaşıkla verip kepçeyle almaya devam ediyor. İktidarı bir an önce bu yanlışı düzeltmek için adım atmaya çağırıyorum'' dedi.

Kamu İşçileri Zorla Emekli Ediliyor İddiası! Konu Meclis Gündeminde

İşçilerin yaşadığı sorunu Meclis gündeminde taşıyan Emir, maddenin değiştirilmesi için kanun teklifi sundu. KHK'da yer alan ''Bunların istihdam süreleri hiçbir şekilde sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihi geçemez'' cümlesine işaret eden Emir, işçilerin bu cümle yüzünden prim günü ve yaşları dolduğunda zorunlu emekli edildiklerini dile getirdi.

''ÇALIŞMA DÜZENİNE ZARAR VERİYOR''

Konuyu Meclis'e taşıyan CHP Milletvekili Murat Emir, 696 sayılı KHK'dan önce göreve başlayan sürekli işçiler ile KHK'dan sonra atanan sürekli işçilerden kadroya geçenlerin zorunlu emekliliğe tabi tutulduğunu, bu durumunda hem iş barışını hem de yıllarca emek veren nitelikli personel kaybına neden olarak profesyonel çalışma düzenine zarar verdiğini ifade etti.