Kandilli Rasathanesi ve AFAD peş peşe duyurdu deprem bölgesi sabaha kadar beşik gibi sallandı

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem felaketinin ardından başlayan yer sarsıntıları hız kesmeden devam ediyor. Bingöl, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay peş peşe yeni depremlerle sarsıldı.
Kandilli Rasathanesi ve AFAD peş peşe duyurdu deprem bölgesi sabaha kadar beşik gibi sallandı

Kandilli Rasathanesi ve AFAD peş peşe duyurdu deprem bölgesi sabaha kadar beşik gibi sallandı - 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında başlayan artçı sarsıntılar ne yazık ki tüm hızı ile devam ediyor. 

Bölge adeta beşik gibi sallanmaya devam ederken Bingöl ve Kayseri' de başlayan fay hareketliliği de bu şehirlerde yaşayan kişilerde büyük panik ve korku yaşanmasına neden oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan son depremler listesi de bölgenin adeta beşik gibi sallandığını bir kere daha ortaya koydu. 

AFAD VE KANDİLLİ RASATHANESİ 9 MART 2023 SON DEPREMLER LİSTESİ! HANGİ İLLERDE DEPREM OLDU?

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yaşanan son depremler peş peşe açıklandı. Yapılan açıklama ile deprem bölgesinde yaşanan fay hareketliliğinde ki artış dikkat çekti. 

Elbistan merkezli olarak yaşanan deprem saat 06:58 itibari ile 3.5 şiddetinde yaşandı. 

05:13 itibari ile Elazığ merkezli 3,2 şiddetinde bir diğer deprem meydana geldi. 

Kandilli Rasathanesi ve AFAD peş peşe duyurdu deprem bölgesi sabaha kadar beşik gibi sallandı

Yine dün gece yarısından sabaha kadar Malatya ve Bingöl'de artçı depremlerle sallanan iller arasında yer aldı. Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener yaptığı açıklamasında "6 Şubat 2023 saat 04:17'de Sofalıcı-Şehitkamil-Gaziantep ve 13:24'te Ekinözü-Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından, 8 Mart 2023 saat 20:30 itibarıyla bölgede toplam 12811 adet deprem çözümü yapılmıştır" diyerek depremin ardından meydana gelen artçı deprem sayısını 12.811 olarak duyurdu.