Kandilli ve AFAD duyurdu! Malatya'da bir deprem daha!

Deprem felaketi ile sarsılan Türkiye artçı depremler ile sarsılmaya devam ediyor. Yapılan son resmi açıklamalara göre Malatya'da 5.1 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Depreme dair ayrıntılar belli oldu.
Kandilli ve AFAD duyurdu! Malatya'da bir deprem daha!

Türkiye'de deprem felaketinin yara izleri silinmeye çalışılırken bölgeden deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından büyük bir yıkıma uğrayan 10 ilde ardı ardına artçı depremler gerçekleşmeye devam ediyor. Gerçekleşen bazı depremlerin şiddeti küçük olmazken bu sarsıntıların yeni yıkımlara yol açabileceğinden endişe ediliyor. Son sarsıntılı deprem haberi ise Malatya'dan geldi. 

KANDİLLİ AÇIKLADI!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre bugün saat 19:29'da Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bir deprem gerçekleşti. Bu depremin şiddeti 5.1 açıklanırken dikkat çekici olan ise depremin derinliğinin çok az olması oldu. Deprem 2,6 km derinlikte olurken hissedilen sarsıntısı daha kuvvetli oldu.

Kandilli ve AFAD duyurdu! Malatya'da bir deprem daha!

AFAD 4.9 AÇIKLADI!

AFAD Deprem Dairesi ise bu deprem ile alakalı olarak bir açıklama yaparken depremin şiddetini 4.9 şeklinde duyurdu. Her iki kurumun deprem ölçümlerinde zaman zaman küçük farklılıklar olabiliyor ve daha sonra deprem şiddetleri revize ediliyor. 

Gerçekleşen deprem ile beraber vatandaşlar deprem bölgesinde panik yaşadılar. Ancak deprem felaketinden dolayı vatandaşların riskli binalardan uzak olmasından dolayı herhangi bir can kaybının meydana gelmesi beklenmiyor. Bölgede tam bir teyakkuz halinde devlet birimleri görev başındayken meydana gelen depremin sonucunda herhangi bir binada yıkım olup olmadığına dair açıklama yapılmadı. 

Öte yandan bu artçı depremler ile alakalı olarak uzmanlar önemli değerlendirmelerde bulundular. Artçı depremlerin yaklaşık 1 yıl kadar devam edeceği belirtilirken zamanla şiddetinin azalacağı bildirildi. Deprem uzmanları bölgede 6,8'in üzerinde bir deprem beklemiyorlar. Bazı kırılan fay hatlarında yeni depremler oluşabileceği ama bunun kısa sürede gerçekleşmeyeceği dile getiriliyor.