Kanserli hücreleri küçülten bitkiler araştırmasının sonuçları açıklandı!

Kanser son yıllarda en fazla ölüme sebebiyet veren hastalıkların başında geliyor. Bazı gıdaların tüketilmesi ile kanser ile savaşmanın mümkün olduğu ortaya çıktı.
Kanserli hücreleri küçülten bitkiler araştırmasının sonuçları açıklandı!

Vücutta bulunan kanser hücreleri ile savaşırken güç kazanmak için meyve ve sebzelerin tüketilmesinin hayati önemi olduğu biliniyor. Bitki bazlı gıdalar içerisinde ise otların çok büyük bir önemi bulunuyor. Hatta kanser ilaçlarının çoğu bu otların bilinmeyen yönlerinin tespit edilebilmesi ile ortaya çıkıyor.

BİBERİYE VE KEKİK KANSERLE MÜCADELEDE DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI!

Kanser ile yapılacak olan mücadelede vücudun en büyük destekçilerinin biberiye ve kekik olduğu ortaya çıktı. Bu otların vücuda sağladıkları fayda ile kanser hücreleri baskılanabiliyor. Kanserin önlenebilmesi için bu bitkilerin tüketilmesi doktorlarca tavsiye ediliyor. 2019 yılında International Journal of Molecular Science isimli bilimsel yayında kekiğin kansere karşı sağladığı faydalar açıklandı.

KANSER HÜCRELERİNİ KÜÇÜLTÜYOR

Fareler üzerinde yapılan araştırmaya göre kekiğin tümör büyüklüğünü yüzde 85 oranında küçültebildiği belirlendi. Sıçanlarda ise bu tümör büyüklüğünde yüzde 53 oranında küçülme olduğu görüldü. Kekiğin bu faydasının antioksidan olarak çalışabilen ve hücreleri kanserden koruyabilen fitokimyasal etkisinden kaynaklandığı belirlendi.

Kekik tüketmenin kanser ile mücadelede çok önemli olduğunu belirten Araştırmacı J. Scott Smith, “Diyet bitki ürünleri kanser hastalığının ilerlemesini ve gelişmesini etkiliyor. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Fitokimyasallar kanserin büyümesini ve yayılmasını engellemektedirler. Kekikte olduğu gibi biberiyede de kanser ile mücadele sağlayan fitokimyasal unsurlar bulunuyor.” dedi.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİP KANSERİ YOK EDİYOR

Yapılan araştırmalara göre sığır eti ile yapılan köftelere biberiye özleri eklemenin kanserojen bileşiklerin seviyesini azalttığı tespit edildi. Ohio Eyalet Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre biberiye kullanımı kanser hücresinin büyümesini yavaşlatıyor, bağışıklığı güçlendiriyor, kanserle ilgili hormonların üretimini sınırlandırabiliyor.