Kapalı Alanda Maske ve Karantina Zorunluluğu Kalkıyor Mu? Gözler Bilim Kurulu Toplantısı'nda

Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, maske ve karantina zorunluluğunun kaldırılmasını görüşmek üzere yarın toplanacak.
Kapalı Alanda Maske ve Karantina Zorunluluğu Kalkıyor Mu?  Gözler Bilim Kurulu Toplantısı'nda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Koronavirüs Bilim Kurulu, 20 Nisan 2022 Çarşamba günü toplanacak. Gündemde kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırılması, karantinanın kaldırılması gibi konular yer alıyor. Okullarda ve hastanelerde ise maske kullanımının devam etmesi bekleniyor.

Tüm dünyada pandemiden sonraki dönem için hazırlıklar başladı. Türkiye'nin de pandemi sonrası dönem için yeni adımlar atması bekleniyor. Bu hafta yapılacak Bilim Kurulu Toplantısı'nda kapalı alanlarda maske zorunluluğunun görüşülmesi bekleniyor. Sonraki adımın da 1 hafta süren karantina uygulamasının kaldırılması olması bekleniliyor. Bir diğer konunun da sağlık sorunlarının ertelenmesinden kaynaklanan sağlık sistemi üzerindeki aşırı yük için önlem alınması olduğu konuşuluyor. TUS'ta uzmanlık kadrolarının bu kapsamda 2 katına çıkarılması öngörülüyor.

Kapalı Alanda Maske ve Karantina Zorunluluğu Kalkıyor Mu?  Gözler Bilim Kurulu Toplantısı'nda

SALGIN DIŞINDAKİ KONTROLLER ERTELENDİ
İki yıldan fazla bir süredir koronavirüsün bulaşma riskinden dolayı pek çok rahatsızlık için kontroller ertelendi. Durum böyle olunca da hastanelerde sıra bekleme süreleri arttı. Randevu talepleri eskiden olduğu gibi anında karşılanamıyor. Bunun nedeni de hastanelerde yeterli sayıda doktor bulunmaması. Bu sorunun çözülmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan yeni bir hamle geldi. Açılacak TUS için uzmanlık kadroları artırılarak 2 katına çıkarılacak. Açılacak uzmanlık kadrolarına aile hekimlerinin başvurması durumunda açıkta kalacak aile hekimi kadroları için de çözüm arayışına girildi. 15 bin yeni mezunun aile hekimi kadrolarına yönlendirilmesi bekleniyor.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLARIN KONTROLLERİ AKSADI
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 135 ülkede sağlık hizmetleri salgın nedeniyle %95 ülkede sekteye uğradı. Bu sebepten de tüberküloz, koah, kolan kanseri, hepatit B ve C hastalıklarından artış ve ölüm oranlarının da artması gerekiyor. Bunun için de çözüm üretilmesi için çalışmalar yapılacak.

MASKE VE KARANTİNA KALKIYOR MU?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nda başka maske kullanımı olmak üzere kritik görüşmeler yapılacağının sinyalini vermişti. Maskenin birkaç alan hariç kapalı alanlarda kullanımının kaldırılmasının gündemde olacağı konuşuluyor. Hastaneler ve toplu taşıma başta olmak üzere bazı yerlerde maske zorunluluğu devam edecek. Birçok Avrupa ülkesinin kaldırdığı, 1 hafta olarak uygulanan zorunlu karantina süresinin de kaldırılması bekleniyor.

Emlak365.com