Kapıkule Sınır Kapısı'nda Tarihi Rekor! 35 Bin 887 Yolcu

Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada Avrupa'da gurbetçiler tarafından kullanılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda tarihi rekor kırıldığı bilgisi paylaşıldı. Sınır kapısından rekor sayıda araç ve yolcu geçti.
Kapıkule Sınır Kapısı'nda Tarihi Rekor! 35 Bin 887 Yolcu

Edirne'deki sınır kapılarında Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin yaz tatili için Türkiye'ye gelmeye başlamaları nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. En çok kullanılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşuyor. Gurbetçiler Türkiye tarafında sorun olmadığını fakat Bulgaristan ve Sırbistan geçişlerinin sorunlu olduğunu söylüyor.

SINIR KAPISINDA TARİHİ REKOR !

Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Kapıkule Sınır Kapısı'nda tarihi rekor yaşandı. 16 Temmuz 2022’de Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 8 bin 358 araç geçti ve 35 bin 887 yolcu giriş işlemi yaptırdı. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yoğunluk nedeniyle peron ve personel sayıları artırıldı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda Tarihi Rekor! 35 Bin 887 Yolcu

ESNAF GURBETÇİLERİ SAZLI SÖZLÜ KARŞILADI

Edirne'de bulunan esnaflar Kapıkule Sınır Kapısı'nda sazlı sözlü, ciğerli badem ezmeli karşılama düzenledi. Karşılama etkinliklerin gelenek haline geldiğini söyleyen Esnaflardan Bahri Dinar “Bugün gurbet ile sılanın buluştuğu yerde, Kapıkule’deyiz. Burada gurbetten gelen misafirlerimiz var, ana vatanlarına kavuşuyorlar, biz de onlarla birlikte o heyecana ortak oluyoruz. Kendilerine de Edirne’ye özgü tava ciğer ve badem ezmesiyle ‘Hoş Geldiniz’ diyoruz. Müzik de olmazsa olmazımız, müzikle en güzel şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Bu artık bizim bir geleneğimiz haline geldi. Aşağı yukarı 9 yıl oldu, bu şekilde Kapıkule’ye gelip, misafirlerimizi karşılıyoruz ve en iyi ikramlarımızı yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Trakya Gümrükler ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre de Kapıkule, Hamzabeyli ile Yunanistan’a açılan Pazarkule ve İpsala ile Kırklareli’nden Bulgaristan’a açılan Dereköy sınır kapılarından 25 Haziran’dan sonra ülkeye 750 bine yakın gurbetçi giriş yaptı.