Kar Yağışı Şubat'ta Geri Geliyor! Kutup Girdabı ve Afet Boyutuna Ulaşabilir Uyarısı

Yeni karlı yağışlı hava Şubat ayında geliyor. Meteoroloji yayımladığı son hava tahmin raporunda Türkiye'nin yeni bir yağışlı hava dalgasına girdiğini ve hava sıcaklıklarının düşeceğini bildirdi.
Kar Yağışı Şubat'ta Geri Geliyor! Kutup Girdabı ve Afet Boyutuna Ulaşabilir Uyarısı

Türkiye'de ocak ayının son dönemlerden son yılların en yoğun yağışlı dönemlerinden biri yaşandı. Başta İstanbul olmak üzere çok sayıda şehirde kar yağışları hayatı durma noktasına getirmişti. Yaşanan soğuk havanın etkileri halen konuşulurken yeni bir duyuru daha geldi. Türkiye genelinde hem yağışa hemde soğuk havaya neden olması beklenen yeni bir dalga geliyor.

HAVALAR ŞUBAT'TA SOĞUYACAK, KAR YAĞIŞI GELECEK

Türkiye genelinde aralık ayında hava sıcaklıkları kış mevsimine göre sıcak gitmiş, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkmıştı. Ancak Ocak ayının ikinci yarısında tüm bu tablo değişmişti. Hem soğum hem yağışlı hava ülke genelinde etkili olmuş ve şehirler karlar altında kalmıştı. Yaşanan o soğuk havanın etkisi tam geçiyor derken ise yeni tahminler geldi. Birkaç günlük süre yeniden sıcak geçecek olsa da daha sonra hava sıcaklıkları yeniden düşecek. Türkiye'yi bu kez kuzeyden gelen soğuk hava taşınımı etkileyecek.

Bakırçay Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şermin Tağıl beklenen yağışlı havaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yeniden hava sıcaklıklarının düşeceğini ifade eden Şermin Tağıl, soğuk hava taşınımı devam edecek tahmininde bulundu.

Önümüzdeki günlerde havanın nasıl olacağına ilişkin ise Bakırçay Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şermin Tağıl "Ocak sonunda kutup girdabının desteklediği aşırı soğuk hava dalgası, Türkiye'yi etkisi altına almaya başladı. Yüksek atmosfer tahminlerine göre, kutup girdabı şubat ayının başında gücünü düşürecek ancak bu durum stabil kalmayacak. Şubat ayında kuzeyden gelen soğuk hava taşınımının devam etmesi beklenmektedir." açıklamasında bulundu.

VATANDAŞLARA SOĞUK AFET BOYUTUNA ULAŞABİLİR UYARISI

Uzmanlar ise yeni hava taşınımı nedeniyle oluşacak durumlara dair vatandaşları uyararak soğuk hava akımının bazı bölgelerde afet boyutuna ulaşmaması için tedbirler alınması tavsiyesinde bulundular.