Kararsız seçmen kararını verdi! İşte son seçim anketinden çıkan şaşırtıcı sonuç!

Her gün yeni bir seçim anketi açıklanırken kararsız seçmenlere yönelik son anketten çarpıcı bir sonuç çıktı. Karasız seçmenin kararını vermeye başladığı görülürken bu seçmenler seçim sonucunu belirleyecekler. İşte kararsız seçmenlere dair çarpıcı sonuç...
Kararsız seçmen kararını verdi! İşte son seçim anketinden çıkan şaşırtıcı sonuç!

Türkiye’de siyaset alanında yaşanan çalkantılar yaklaşan seçimler öncesinde belirli bir kitlenin kararsız kalmasına neden oluyor. Hangi siyasi partiye oy vereceğini henüz belirlememiş olan bu seçmenler seçim sonuçlarını direkt olarak etkileyecekler. Siyasi partiler de buna dair çalışmalarını hızlandırdılar. Kararsız seçmenlerin durumuna dair dikkat çeken veri ise Metropoll’ün son anket sonuçlarında ortaya çıktı.

KARARSIZ SEÇMEN KARARINI VERMEYE BAŞLADI!

Geçtiğimiz şubat ayında yapılan seçim anketinde kararsız seçmenlerin oranı yüzde 25’i bulmuştu. Ağustos ayında yapılan ankette ise kararsız seçmenlerin sayısı yüzde 13,7’ye kadar geriledi. Seçmenler artık yavaş yavaş kararlarını vermeye başladılar.

Metropoll’ün anketinde kararsız seçmenlere 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde hangi siyasi partiye oy verdikleri de soruldu. Çıkan sonuca göre karasız seçmenlerin önemli bir kısmı bir önceki seçimde Ak Parti ile MHP’ye oy vermiş seçmenlerden oluşuyor. Millet İttifakı’ndaki siyasi partilere oy veren seçmenlerin kararsız seçmen grubunda oldukça zayıf bir kitleyi oluşturdukları bildirildi.

Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar bu sonuçları değerlendirerek, “Kararsız seçmenler son 7 ayda yüzde 24’ten yüzde 14’e geriledi. Yani kararsızlar düzenli olarak azalıyor diyebiliriz. Bu durum seçim yaklaştıkça seçmenin seçim atmosferine girmeye başladığını gösteriyor. 2022 yılının ilk 8 ayında kararsız seçmenlerin ortalaması yüzde 19,7’dir. Bu kitle içinde 24 Haziran 2018’de yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı’na oy verenlerin oranı yüzde 47, Millet İttifakı’na oy verenlerin sayısı yüzde 17’dir. Buradan açık bir şekilde anlıyoruz ki kararsız seçmenlerin yaklaşık yarısı AK Parti ve MHP seçmenleridir. Bu kitlenin şu ana kadar muhalefet partilerine kaymamış olması iktidar için büyük bir avantajdır. Son 4 aydır yapılan seçimlerde AK Parti’nin oy oranının sürekli artmasının nedeni de bu kararsız seçmenlerin geri dönüşünden kaynaklanmaktadır.” dedi.