Kardeş katli sorusunun doğru yanıtı! KPSS 2022 Fatih’in kardeş katli kanunu amacı ne sorusunun cevabı

2022 KPSS tarih soruları arasında yer alan kardeş katli sorusunun doğru yanıtı araştırılmaya başlanmıştı. İşte KPSS 2022 Fatih’in kardeş katli kanunu amacı ne sorusunun cevabı...
Kardeş katli sorusunun doğru yanıtı! KPSS 2022 Fatih’in kardeş katli kanunu amacı ne sorusunun cevabı

KPSS Tarih soruları 2022 doğru yanıtları araştırılmaya devam ediliyor. Bir önce düzenlenen sınavda çıkan soruların benzer sorular olması ve bazı soruların şıklarına kadar özel bir yayınevi tarafından hazırlanan sorularla birebir aynı olması nedeniyle sınavın tekrarlanmasına karar verilmişti.

Sınavdan çıkan adayların yoğun tepkileri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat ile ÖSYM tarafından benzer soru iddiaları yalanlansa da soruşturma açılmıştı. Açılan soruşturma sonrasında sınav iptal edilmiş ve 18 Eylül 2022 tarihinde tekrarlanmasına karar verilmişti. Beklenen gün gelirken adayların sınav sonrası soru paylaşımları başladı. 

KPSS 2022 FATİH'İN KARDEŞ KATLİ KANUNU SORUSUNUN DOĞRU YANITI, CEVABI NE?

KPSS tarih soruları adayların yoğun tepkisini çekerken bir önceki sınava göre soruların son derece zor olduğu iddia edildi. Tarih soruları bölümünde en çok merak edilen ve yanıt aranan sorulardan biri de Fatih'in kardeş katli kanunu sorusu olarak öne çıktı. 

Fatih'in kardeş katli sorusunun doğru yanıtı Nizami Alem olarak yer aldı. Bu soruda doğru yanıt olarak belirtilen şıkkı işaretleyen adaylar doğru yanıt vermiş oldu ve sorudan puan almaya hak kazandılar.