Kaz Dağları Sonrasında Zonguldak Alaplı'da Altın Arama Çalışmaları İçin Doğa Katliamı Mı Başlıyor?

Kanadalı şirketler altın arama faaliyetleri için Türkiye'yi tercih ederken Kaz Dağları sonrasında bu seferde Zonguldak Alaplı ilçesinde yaşanan doğa katliamı büyük tepki çekti.
Kaz Dağları Sonrasında Zonguldak Alaplı'da Altın Arama Çalışmaları İçin Doğa Katliamı Mı Başlıyor?

Kanadalı şirketler altın arama faaliyetleri için Türkiye'yi tercih ederken Kaz Dağları sonrasında bu seferde Zonguldak Alaplı ilçesinde yaşanan doğa katliamı büyük tepki çekti. Sosyal medyada kısa sürede organize olan çevreciler #kazdağlarına dokunma eylemi sonrası #alaplıya dokunma eylemine hazırlanıyor. Detaylar haberimizde!

Kanadalı şirketlerin altın arama işlemleri için Türkiye'ye olan ilgisi artarak devam ediyor.



Türkiye Neden Kendi Altınını Çıkaramıyor?



Yeterli teknolojik donanıma sahip olmadığı için Türkiye kendi altın arama çalışmalarını ne yazık ki gerçekleştiremiyor.



Altın araması için çok büyük derinliklere inilmesi gerekirken bu da arama çalışmalarında kullanılacak olan aletlerin maliyetlerini arttırıyor.



Türkiye'nin sömürlüdüğünü belirten CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz “Doğamız talan ediliyor, madenlerimiz peşkeş çekiliyor. 2012-2018 yılları arasında 65 bin hektardan fazla orman alanı madencilik faaliyetine açıldı. Halen ülkemizde 25'in üzerinde yabancı şirket maden çıkarıyor. Yabancı şirketler, yurdumuzu sömürüyor.”



Zonguldak Alaplı Ayakta "Kanadalıları İstemiyoruz"



Alaplı'da yaşayan vatandaşlar yapılan çalışmaları tepki ile karşılarken altın ve bakır arama çalışmalarının sona erdirilmesini istedi.



Bölgede denetim yapmak üzere ziyaret gerçekleştiren CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da arama çalışmalarına tepki göstererek “116 yaşında 4 bin ağacın yanı sıra, 26 tür ağaç ve 24 tür yaban hayvanın yaşadığı bölgede altın ve bakır arayan Kanadalılar evlerine dönsün. Bu memleket bizim. Ormanımıza, havamıza, hayvan dostlarımıza zarar veremezsiniz. Bizi zehirleyemezsiniz” diyerek çalışmaların derhal sonlandırılmasını istedi.



Emlak365.com