Kaza Yapan Aracın Sürücüsü Tam Bir Trafik Canavarı Çıktı

Kırıkkale'de bir araç sulama kanalına devrildi. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu acil çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler karşılarında tam bir trafik canavarı buldu. Sürücünün hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Üstelik aracın sigortası da yoktu.
Kaza Yapan Aracın Sürücüsü Tam Bir Trafik Canavarı Çıktı

Kırıkkale'de çevre yolunda seyreden sürücüler bir aracın su kanalına düştüğünü gördü. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri kazanın bildirildiği adrese gittiğinde kelimenin tam manasıyla bir trafik canavarıyla karşılaştı.

Kırıkkale'de ekipler kaza ihbarı ile gittikleri adreste oldukça ilginç bir manzara ile karşılaştı. Kazayı yapan aracın sürücüsü güçlükle ayakta duracak kadar alkollüydü. Kısa sürede anlaşıldı ki sürücü daha önce de alkollü araç kullanırken yakalanmış ve ehliyetine el konulmuştu. Tüm bunların üzerine kullandığı aracın sigortasının da olmadığı anlaşıldı.

Polisler Bile Şaşkına Çevire Sürücü

Kırıkkale-Çorum çevre yolunda seyreden araçların sürücüleri bir kazaya şahit oldu. Bir aracın su kanalına devrildiğini gören sürücüler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine Polis ve Sağlık ekipleri kaza yerine doğru harekete geçti.

Olay yerine intikal eden polis ekipleri başka bir kazaya sebebiyet vermemek için çevre güvenliğini alırken, sağlık ekipleri ise hafif yaralanan sürücünün ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Olay yerine giden hem sağlık hem de polis ekipleri kısa sürede sürücünün alkollü olduğunu anladı. Alkol muayenesi yapılan sürücü, 2,5 promil alkollü çıktı.

Tam Bir Trafik Canavarı Çıktı

Kazada hafif şekilde yaralanan sürücü sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri ise kazayla alakalı işlem yapmak üzere sürücü hakkında sorgulama yapmaya başladı. Sürücünün trafik canavarı olduğu da bu sorgulama sırasında ortaya çıktı.

Yasal sınırın 5 katı alkollü vaziyette araç kullandığı için düz yolda su kanalına düşen sürücünün, daha önce de alkollü araç kullanırken yakalandığı, kendisine idari para cezası uygulanarak ehliyetine de 6 ay süreyle el konulduğu ortaya çıktı. 

Söz konusu sürücü, bir kez daha alkollü direksiyon başına geçtiği için bu kez 5 bin 96 lira para cezası uygulandı. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanmaktan da 8 bin 190 lira daha ceza kesildi. Yapılan araştırmada kazada hurdaya dönen aracın da zorunlu trafik sigortası olmadığı belirlendi. Sigortası olmaya araçla trafiğe çıkan sürücüye bu sebeple de 436 lira ceza kesildi. Sürücüye toplamda 13 bin 722 lira ceza kesilirken, ehliyetine de 2 yıl 6 ay süreyle el konuldu.