Kemal Kılıçdaroğlu af açıklaması yaptı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapılacak olan seçimlerin kazanılması durumunda gündemlerine afları alacaklarını ve çok geniş kapsamlı aflar yapılacağını açıkladı.
Kemal Kılıçdaroğlu af açıklaması yaptı!

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın çok sayıda konu hakkında af beklentisi bulunuyor. Bu aflara ilişkin ise hükümetten taleplerde bulunuluyor ama şu ana kadar atılmış bir resmi adım yok. Bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çok önemli bir çıkış geldi. Yapılacak olan seçimlerin kazanılması durumunda milyonlarca vatandaşı kapsayacak afların gündeme geleceğini açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu af beklentisi içerisinde olan vatandaşları heyecanlandırdı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPTI!

Af konusunda açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “6 ay sonra çok geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. Bunlardan bazıları; ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağkur tescil afları vs. Liste oldukça uzun. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına vatandaşımız ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacaktır.” dedi.

EHLİYET AFFI YOĞUN ŞEKİLDE TALEP EDİLİYOR

Şu anda çok sayıda vatandaşın talep ettiği afların en önemlilerinden birisi de ehliyet affı oluyor. Ehliyetlerine el konan vatandaşlar mesleklerini yapamadıkları için büyük bir ekonomik sıkıntı içerisinde kalıyorlar. Ehliyet affının çıkması durumunda bu vatandaşlar ehliyetlerini yeniden alarak mesleklerini yapabilir hale gelecekler. Bunun için de siyasilerden yoğun bir şekilde ehliyet affına dair çözüm bekleniyor.

VERGİ VE SİCİL AFLARI GELECEK!

Vergi ve SGK borçları için de af gündemde yer tutmaya devam ediyor. Kulislerde yer alan bilgilere göre seçimlerden önce hükümetin böyle bir planlaması var. Vergi ve sicil affı çıkararak çok sayıda vatandaşın ekonomik olarak rahatlatılması düşünülüyor. Bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyor ama çalışmaların yapıldığı biliniyor. Buna dair 2023 yılında önemli gelişmelerin yaşanabileceği ifade ediliyor.