Kemal Kılıçdaroğlu'ndan küçük yatırımcılara dolar ve borsa uyarıları!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden küçük yatırımcılara bazı uyarılarda bulundu. Borsa yatırımcılarının çok dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu kamu bankaları hakkında da bir iddiada bulundu.
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan küçük yatırımcılara dolar ve borsa uyarıları!

Borsa İstanbul’da yaşanan hareketliliklerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamaların bir benzerini yaptı. Borsa ve dolar kuru ile alakalı olarak bazı iddialarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu yatırımcıların çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Kamu bankaları hakkında da bir iddiada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu iddialarına hükümetten ne yanıt geleceği şimdiden merak edilmeye başlandı.

KAMU BANKALARI DOLARA MÜDAHALE EDİYOR İDDİASI

Dolar kurunun baskılanması için kamu bankalarının al-sat yaptıklarını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Doları baskılamak için gece saatlerinde kamu bankaları birbirlerine Dolar – TL al sat yapıyorlar. Bunların her şeyleri suç. Her şeyleri sahte. Şimdi benzeri bir hareketi borsada da görüyoruz.” dedi.

BAZI ŞİRKETLERİN DEĞERİ ŞİŞİRİLİYOR İDDİASI

Borsada bir oyun oynandığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Belirli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerini kasti olarak şişiriyorlar. Farkında değiller ama onları Bay Kemal izliyor. Bu işledikleri suçların hesapları onlardan tek tek sorulacak. Sonra ‘emir geldi, yaptım’ demek yok.” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK YATIRIMCILARA UYARI YAPILDI

Küçük yatırımcıları da uyaran Kemal Kılıçdaroğlu, “Buradan küçük yatırımcıları da uyarıyorum. Tasarruflarınız enflasyon karşısında erimesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem bu gördüğünüz şişirilmiş değerler. Maalesef bu süreçte avlanan siz ve sizin tasarruflarınız olacak. Sizlere şişirilmiş fiyatlardan hisse satıyorlar. Yabancılar ise bu fiyatlardan hisse satıp kaçıyorlar. Uyarıyorum, küçük yatırımcılar büyük zararlar edecekler. Bunlar küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar.” şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan küçük yatırımcılara dolar ve borsa uyarıları!

SPK’ya ve Borsa yönetimine de seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “SPK ve Borsa yönetimi bu yaşananları görmüyor mu? Elbette görüyorlar. Zamanı geldiğinde onlar da bunun hesabını verecekler. Yaşananları izliyorum ve biliyorum. Kasti olarak müdahale etmedikleri için bunun hesabını onlara da soracağız.” dedi.

Not: Burada yer alan finansal bilgi, iddia ve yorumlar yatırım kapsamında değildir. Emlak365 herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.