Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elektriğini Kestiler

Elektrik faturalarına yapılan zam nedeniyle faturalarını ödemeyeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektriğini kestiler.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elektriğini Kestiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz şubat ayında bir açıklama yapmış ve: “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu açıklama üzerine elektrik faturasını ödemezse elektriği kesilir açıklamasında bulunmuştu.

EŞİMDEN AZ ÖNCE HABER GELDİ DİYEREK AÇIKLADI
Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, eşinden haber geldiğini, elektriklerinin kesildiğini duyurdu. Buna maruz kalan milyonlar için bu yola çıktığını, faturaları ödememesinin sivil itaatsizlik çağrısı anlamına gelmediğini, bir direniş olduğunu, karanlıkta kalan ailelere, çocuklara ses olmak için yaptığını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elektriğini Kestiler

ARDINDAN BİR DE VİDEO YAYINLADI
Elektriğinin kesildiği bilgisini attığı Tweet ile paylaşan Kılıçdaroğlu ardından bir de video yayınladı. Videoda, milletin çok zor günler geçtiğini, enerjiye 3 yılda yapılan zammın %400'ü geçtiğini, zamların geri çekilmesini talep ettiğini fakat çekilmediğini, enerjinin temel bir insan hakkı olduğunu söyledi. 2021 yılında elektriği kesilen abone sayısını da paylaşan Kılıçdaroğlu 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriğinin kesildiğimi söyledi.

Et ve Süt Kurumu'na yatağa aç giren çocuklar için gittiğini, çocukların hem aç hem ışıksız yataklara girdiğini, bu düzene karşı faturalarını ödemeyeceğini söylediğini, ödeyemeyecek olduğu için değil verilen kavgada yerinin belli olmasını istediği için ödemediğini söyledi. Akşam 9'da bundan sonraki süreci konuşmak için halkı ekran başına davet etti.

Emlak365.Com