Kıbrıs Gazimağusa En Güzel Gezilecek ve Görülecek Yerler

Kıbrıs Akdeniz’in en özel adalarından biri olarak eşsiz doğası ve gezip görülecek çok sayıda noktasıyla ön plana çıkıyor. Gazimağusa Kıbrıs gezisi söz konusu olduğunda ise mutlaka görülmesi gereken ilk duraklar arasında bulunur.
Kıbrıs Gazimağusa En Güzel Gezilecek ve Görülecek Yerler
Gazimağusa’da görülecek yerler denildiğinde ise akla pek çok farklı adres geliyor. İşte buraya kadar yolu düşenlerin görmeden gelmemesi gereken o adresler:

Venedik Sarayı

Tarihsel süreçte önem taşıyan adreslerden biri olan Venedik sarayı bölgenin mutlaka görülmesi gerekenleri arasında ilk sıralardadır. Venedik sarayı bölgenin büyük önem taşıyan saraylarından biri olmasının yanı sıra tarihi bakımından da anlamlı bir yere sahiptir. Sarayın 13.yüzyılda inşa edildiği bilinmekle birlikte kraliyet sarayı olarak kullanıldığı biliniyor. Bu amaç için yapılan yapı geçmişte yaşanan büyük bir depremin etkisiyle büyük hasar almıştır. Hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olan bu saray mutlaka Gazimağusa seyahati sırasında görmeniz gerekenler arasındadır.

Lala Mustafa Paşa Camii

Diğer adı Nicholas Katedrali olan bu yapı tıpkı Venedik sarayı gibi bölgenin önemli eserlerinden biridir. Katedralin 1298 yılında inşa edildiği tahmin ediliyor. Yapıda yer alan süsleme ve çeşitli detaylar adanın en gösterişli yapısı haline gelmesine neden oluyor.

Kıbrıs Gazimağusa En Güzel Gezilecek ve Görülecek Yerler

Bu katedralde geçmiş zamanlarda taç giyme törenleri yapılmakta olup 1571 yılına gelindiğinde ise Osmanlı İmparatorluğu fethi sonrasında nitelik değiştirmiştir. Yapıya minare eklendikten sonra bugünkü haline gelirken o günden bu yana Mustafa Paşa Camii olarak bilinir. Bugünlerde de ibadete açık olan camiyi gezi programınıza dahil etmeyi düşünebilirsiniz.

Palm Beach

Magosa’nın en fazla ziyaretçi çeken adreslerinden biri olan Palm Beach güzel bir denize ve plaja ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür. Özellikle Kıbrıs gezisine iyi bir mola eklemek isteyenlerin tercihi olacak bu adres Kıbrıs’ta görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Salamis Antik Kenti

Salamis antik kentinin geçmişi milattan önce 11. Yüzyıla kadar dayanıyor. Yalnıza şehrin değil aynı zamanda adanın geçmişinde de önemli bir yerinin bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Salamis antik kenti kapsamında bulunmakta olan tiyatro, binalar oldukça gösterişliyken bugüne kadar kentin çok az bir kısmı çıkmış durumdadır.

Kıbrıs Gazimağusa En Güzel Gezilecek ve Görülecek Yerler

Buraya ulaşım son derece kolay olduğundan dolayı Gazimağuşa gezisi sırasında gezi planına eklenmesi gereken yerlerden biri olarak ön plana çıkmaya devam ediyor. Özellikle bölge tarihine yakından göz atmak için bu adresi atlamamanız yerinde olacaktır.

Altın Kumsal

Gazimağusa’nın kumsalları da oldukça ünlüdür. Bu nedenle sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de uğrak noktalarından biri haline gelmeye devam ediyor. Altın kumsal ise bölge plajları arasında en fazla dikkat çekenlerden biridir. Bu plajdaki deniz berraklığı ve altın renk kumsal görünümü etkileyici bir doğa manzarası oluşumuna zemin hazırlıyor. Diğer taraftan bu bölge caretta carettaların yumurtlama alanı olduğundan dolayı da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Kıbrıs Gazimağusa En Güzel Gezilecek ve Görülecek Yerler

Gazimağuşa Ulaşım

Gazimağusa’ya ulaşım için iki farklı yol bulunur. Bunlar ise deniz yolu ve havayoludur. Deniz yolunu tercih ederseniz Mersin’den direk olarak Magosa limana sefer gerçekleştiren hızlı feribotları tercih edebilirsiniz. Ancak bu yöntem uzunca bir yolculuk yapmaya neden olabilir. Türkiye’den uçakla da bu bölgeyi ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz doğrudan uçuş seferleri bu konuda karşınıza çıkacaktır. Yurtdışından bölgeye gelecekseniz seyahat konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çünkü KKTC çok az ülkenin tanıdığı bir ülke olduğundan dolayı yalnızca aktarmalı uçuş seferleri üzerinden bu adrese gelişler mümkün olabilir. KKTC’yi ziyarette vize veya pasaporta gerek olmayıp yalnızca nüfus cüzdanı ve ehliyeti yanınızda bulundurmanız yeterlidir.