Kılıçdaroğlu Kaybederse 500 Bin TL Ödeyecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan Tazminat Davası Açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamalar nedeni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 500 bin liralık tazminat davası açıldı.
Kılıçdaroğlu Kaybederse 500 Bin TL Ödeyecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan Tazminat Davası Açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında karşılıklı yapılan açıklamalar nedeni ile tansiyon her geçen gün yükselmeye devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni bir karar alındı. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 10 Mayıs günü Meclis Grup Toplantısında ve dünde CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde yapılan açıklamalar nedeniyle tazminat davası açıldığı duyuruldu.

Konu hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından yapılırken, yazılı açıklama ile yapılan konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiası ile dava açıldığı ilan edildi. Söz konusu davada talep edilen tazminat tutarı ise 500 bin TL olarak açıklandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU HAKKINDA 500 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇILDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı yapıldığı iddiası ile açılan dava hakkında açıklama yapan Aydın "İddiaların haksız ve mesnetsiz olduğu vasat zekaya sahip bir kişinin anlayabileceği şekilde izah edilmiştir. Ancak aynı iddiaların tekrarlanmasından anlaşılacağı üzere davalı, eleştiri ile hakaret arasındaki farkı idrak edemediği gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi de alışkanlık haline getirmiştir. Davalının bu bağlamda dile getirdiği söylemlerin, demokratik siyasi kültürde bir yeri bulunmamaktadır" diyerek ifade özgürlüğünün kötüye kullanıldığı iddia edildi.

Taraflar arasında gerginlik her geçen gün daha da artarken yapılan açıklamaların tonu da yükselmişti. Açılan dava sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vereceği yanıtta merak konusu oldu.

Emlak365.com