Kılıçdaroğlu kendi adayını açıkladı iddiası! Aday olmazsa, o ismi önereceği konuşuyor!

Cumhurbaşkanı adayı konusundaki tartışmalar devam ederken flaş bir iddia ortaya atıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendi adaylığını kabul ettiremezse o ismi önereceği iddia ediliyor.
Kılıçdaroğlu kendi adayını açıkladı iddiası! Aday olmazsa, o ismi önereceği konuşuyor!

6'lı ittifakın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili tartışmalar devam ederken kulislerde konuşulan bomba bir iddia ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konuşulurken bir yandan da aday listesini yeni bir ismin eklendiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu seçilmezse, o ismi önerecek iddiası!

6'lı ittifakın masasında adaylık için Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimleri öne çıkıyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener, daha önce aday olmayacağını kesin bir dille ifade etmişti.

Kulislerdeki iddialara göre, Kemal Kılıçdaroğlu kendi isminin adaylık için kabul edilmemesi üzerine Haluk Koç'u aday olarak önerecek. Milliyet'in haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun altılı masayı kendi adaylığına ikna edememesi halinde Koç'u gündeme getireceği konuşuluyor ve bilindiği üzere Haluk Koç, daha önce Deniz Baykal'a rakip olmuştu.

Profesör olan ve üç dil bilen Haluk Koç'un adaylık önerisine İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin itiraz etmeyeceği belirtiliyor.

Kulislerde konuşulanlara göre Kemal Kılıçdaroğlu kendi adaylığını 6'lı masaya kabul ettiremezse aday olarak Haluk Koç'u önerecek. Masadaki diğer isimlerin bu fikre nasıl yaklaşacağı ise merak konusu oldu.

Kılıçdaroğlu kendi adayını açıkladı iddiası! Aday olmazsa, o ismi önereceği konuşuyor!

Haluk Koç kimdir?

Haluk Koç, 3 Ekim 1954 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Hekim, siyasetçi ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısıdır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni dereceyle bitirerek 'İç Hastalıklar Uzmanı' olmuştur. 2012 - 2015 yılları arasında CHP Sözcülüğü yapmış ve 2022 - 2015 yılları arasında da yapılan genel seçimlerde CHP Samsun milletvekili olarak meclise girmiştir.