Kılıçdaroğlu'nun Elektriğinin Kesilmesi Dünya Kamuoyunun Gündemine Oturdu

Yapılan zamları protesto etmek amacıyla elektrik faturasını ödemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektriğinin kesilmesi uluslararası basında büyük yankı uyandırdı.
Kılıçdaroğlu'nun Elektriğinin Kesilmesi Dünya Kamuoyunun Gündemine Oturdu

Türk Lirası döviz karşısında değer kaybetti, enflasyonun artması ile hemen heme her şeye zam yapıldı. Elektriğe de yapılan zamlar nedeniyle faturasını ödemeyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektriği kesildi. Kılıçdaroğlu elektriğinin kesildiğini sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım de yayınladığı video ile duyurdu. Elektriğinin kesilmesi Dünya kamuoyunda gündem oldu.

İngiliz ve ABD merkezli medya kuruluşları tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturalarını yapılan zamları protesto etmek amacıyla ödemediği vurgulandı ve konuya ilişkin yapılan analizler yayınlandı. Reuters konuya ilişkin yaptığı habere 'Artan Elektrik Faturalarını Ödemeyi Reddeden Erdoğan'ın Rakibinin Elektriği Kesildi' başlığı atıldı. Haberin içerisinde fiyatları protesto etmek için 2 aydır faturalarını ödemeyen Türkiye'nin ana muhalefet partisinin lideri evindeki elektriğin kesildiğini söyledi ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu'nun Elektriğinin Kesilmesi Dünya Kamuoyunun Gündemine Oturdu

KILIÇDAROĞLU POTANSİYEL OLARAK ERDOĞAN'IN ÖNÜNE GEÇİYOR
Yine aynı haberde enflasyon artışı ile gelecek dönemde yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğin azaldığı, yaşanan bu durumun Kılıçdaroğlu'nu potansiyel olarak Erdoğan'ın önüne geçirdiğine yer verildi. Makalede: “Yıllardır çift hanede olan enflasyon, birikimleri ve kazançları sildi. TL, Dolar karşısında geçen yıl yüzde 44 değer kaybetti” açıklamasına da yer verildi.

Kılıçdaroğlu'nun Elektriğinin Kesilmesi Dünya Kamuoyunun Gündemine Oturdu

Bloomberg de Kılıçdaroğlu'nun elektriğinin kesilmesini ele aldı. Haber başlığında 'Fatura Protestosu Sonrasında Muhalefet Liderinin Evinin Elektriği Kesildi' ifadeleri kullanıldı. İçerikte ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun fatura ödememe protestosunun şubat ayında başladığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan zamları geri çekene kadar ödemeyeceğini söylediği hatırlatıldı. Türkiye'de hanelerdeki elektrik fiyat artışının 5 oranında arttığı vurgulandı ve enflasyon rakamlarına da yer verildi.

Emlak365.com