Kiralık Villalara Dadanan Hackerler Müşteri Bilgilerini Çalıp Fidye İstediler

Muğla ve Antalya'da villa kiralayan bir firmanın internet sitesine sızan hackerler, müşteri bilgilerini çalıp firmadan fidye istediler.
Kiralık Villalara Dadanan Hackerler Müşteri Bilgilerini Çalıp Fidye İstediler

Yaz sezonun yaklaşması ile vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı bile. Tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşlar, yurdun farklı tatil beldelerinde otel, pansiyon ve villa için fiyat araştırmalarına başladı. İnternetin yaygınlaşması ile tatil için otel ya da villa aramaları artık internet üzerinden yapılıyor. Durum böyle olunca da dolandırıcılar için yeni bir fırsat doğdu. Daha önce de yaşanan olaylar ile benzerlik gösteren olayda hem müşteriler mağdur oldu hem de firma sahiplerinden sitelerinin geri verilmesi için fidye talep edildi.

Kiralık Villalara Dadanan Hackerler Müşteri Bilgilerini Çalıp Fidye İstediler

MÜŞTERİLERİN BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLDİ
Antalya ve Muğla için kiralık villa hizmeti veren bir firmanın internet sitesi dolandırıcıların hedefi oldu. Hackerler, şirketin internet sitesini ele geçirdi ve sistemde kayıtlı müşterilerin bilgilerini ele geçirdiler. Müşterilerin telefonlarına hackerler tarafından aslında olmayan sahte kampanya mesajları gönderdiler. Dolandırıcıların oyununa kanan kişilerin banka hesapları boşaltıldı. Müşterilerin dolandırılmasının yanı sıra siteyi ele geçirdikleri firmadan, siteyi geri verme karşılığında fidye istediler.

Firma yetkilileri, hackerlerin saldırılarının 12 Nisan 2022'de yapıldığının tespit edildiğini, 35 bin 956 müşterinin isim soy isim, T.C. Kimlik numarası, telefon ve adres bilgilerinin çalındığını, olayın Kişisel Verileri Koruma Kurumuna (KVKK) iletildiğini ve veri ihlali için bildirimde bulunduklarını açıkladı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu, firmanın şikâyeti üzerinde konu hakkında inceleme başlattı. Hackerlerin kimliklerinin tespit edilmesi ve çaldıkları müşteri bilgilerinin ne olduğunun tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Emlak365.com