Konteyner kentte son aşamaya gelindi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından Kahramanmaraş ilçesinde yapılan konteyner kentte sona gelindiği ifade edildi. Deprem bölgesi için yapılan bu kent hakkında bilgi verildi.
Konteyner kentte son aşamaya gelindi!

Binlerce vatandaşımız hayatını kaybettiği 6 Şubat depreminin merkezi olan Kahramanmaraş hakkında bugün yapılan son açıklamalara göre Dulkadiroğlu'na bağlı Dereli Mahallesi'nde konteyner kentte son aşamaya gelindiği öğrenildi. Mahallede kurulan toplam 429 bin metrekarelik alanda kurulan 57 futbol sahası büyüklüğündeki konteyner kent için çalışmaların tamamlandığı ifade edildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre bölgede yaşamın devam edebilmesi için altyapı çalışmaları ve konteyner kurulumunun devam ettiği sosyal alanların yapıldığı ifade edildi. Konu ile ilgili yapılan çalışmalara ilişkin AFAD İl Müdürü Tayfun Temur önemli açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞMALARIN YÜZDE 85'İ BİTMİŞ DURUMDA!

Yapılan çalışmaların ardından şu an 2 bin 700 depremzedenin konteynerlere yerleştiğini ifade eden Temur, "Çalışmalar etap etap devam ediyor. Bir kısmını da açmış durumdayız. 2 bin 900 konteynerlik alanda altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar alana gelmiş konteynerlerin hepsi sahaya inmiş durumda altyapı bağlantıları devam ediyor. Altyapı çalışmaları devam ederken etap etap açarak vatandaşlarımızı yerleştiriyoruz. Hizmete açılmış alanda toplam 2 bin 700 vatandaşımız barınıyor. Yine bu alanın yanında bir planlamamız bulunmakta. Altyapı çalışmamız yüzde 85 bitmiş durumda. İnşallah bu çalışma tamamlandığında vatandaşlarımızı oraya yerleştirmeyi planlıyoruz." şeklinde yapılan açıklamalar ile durum hakkında bilgilendirme yaptı.