Koronavirüs yeniden hortladı, vaka sayısı üç katına çıktı! Maskeler geri mi dönüyor?

Koronavirüs vaka sayılarının üç katına çıkması ardından endişe sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan maske açıklaması geldi.
Koronavirüs yeniden hortladı, vaka sayısı üç katına çıktı! Maskeler geri mi dönüyor?

2020 yılında hayatımıza giren ve 2 yıl boyunca binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını, tam bitti derken yeniden hortladı. Geçtiğimiz aylarda vaka ve ölüm sayısının azalması nedeniyle Covid-19 sınırlamaları peş peşe kaldırılmış ve son olarak maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.

Günlük açıklanan koronavirüs vaka sayıları ise artık haftalık olarak açıklanıyor. Son açıklanan koronavirüs tablosu ise endişeleri artırdı. Maskelerin çıkmasıyla birlikte vaka sayısının git gide arttığı gözlemlenirken akıllara ' Maskeler geri mi geliyor? ' sorusu geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

Maskeler geri mi dönüyor, koronavirüs başladı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs hastalığının artık grip gibi seyrettiğini ve endişe sebebi olmaktan çıktığını söyleyerek ' Herkes müsterih olsun ' dedi.

Salgının ileri yaştakiler ve kronik hastalar için her zaman risk oluşturmaya devam ettiğini aktararak, risk grubundaki kişilerin kişisel tedbirlere dikkat etmesi gerektiğinin hastalığın nüks etmemesi adına önemli olduğunu belirtti.

Koronavirüs yeniden hortladı, vaka sayısı üç katına çıktı! Maskeler geri mi dönüyor?

Koronavirüs vaka sayılarında son iki haftada 3 kattan fazla artış yaşanmasına rağmen hastanedeki azalışın sürdüğünü ve kötü günlerin geride kaldığını ifade etti.

Vaka sayılarının tırmanmasıyla vatandaşlarda yeniden salgın paniği yaşanırken Bakan Koca'nın yaptığı açıklama yüreklere su serpti. Türkiye'de birçok kişinin aşılanmış olması hastalığın seyri açısından önem teşkil ediyor ancak yine de bulaşı riskini sürdürüyor. Maske zorunluluğunun kaldırılması ile ise eski hayatlara geri dönüldü, bulaşı riski yeniden ortaya çıktı. Ancak Fahrettin Koca'nın açıklamaları doğrultusunda yeniden maske takma zorunluluğu söz konusu olmayacak ve koronavirüs bir salgın olmaktan çıkacak.