KPSS 2002-2022 geride kalan 20 yılda en zor ve en kolay sınav hangi yıldaydı? İşte son 20 yılın KPSS tablosu..

2022 KPSS'nin bugün itibari ile sona ermesinin ardından şimdiye kadar gerçekleşen tüm KPSS tablosu analitiği merak edildi. Peki son 20 yılda KPSS en zor hangi yılda oldu? İşte detaylar...
KPSS 2002-2022 geride kalan 20 yılda en zor ve en kolay sınav hangi yıldaydı? İşte son 20 yılın KPSS tablosu..

31 Ağustos tarihinde gerçekleşen 2022 KPSS sınav sorularının çalınmış olabileceği iddiaları ile iptal edilmiş ve yeni tarih olarak 18 Eylül Pazar verilmişti. Bugün itibariyle milyonlarca adayın katılımıyla gerçekleşen KPSS 2022 gündeme gelirken sınav sonrası adaylar en zor KPSS sınavının hangi yılda yapıldığını merak etti. En zor KPSS sınavı hangi yıl oldu? En kolay KPSS sınavı hangi yıl oldu?

2022 KPSS sınavının oldukça olaylı geçmesinin ardından sınava katılacak milyonlarca aday ikinci kere gerginlik ve strese maruz kalmıştı. Bir sınavın daha geride kalmasının ardından katılımcıların en çok merak ettiği sorulardan birisi de geçmişten günümüzde tüm KPSS sınavları arasında en zor ve en kolay hangi yılın olduğu oldu.

İlk KPSS ne zaman yapıldı?

18 Eylül Pazar günü yani bugün itibariyle girilen 2022 KPSS sona erdi. Milyonlarca kişinin devlet memuru olabilmek için katılım sağladığı 2022 KPSS ikinci kere gerçekleşirken adaylar sınav çıkışı arama motorlarında merak ettiği soruların yanıtlarını aratmaya başladı. KPSS kaç yıldır oluyor? ilk KPSS ne zaman oldu? İlk KPSS hangi yıl oldu? En zor KPSS hangi yıldaydı? En kolay KPSS hangi yıl oldu?

Kamu Personeli Seçme Sınavı yani kısaca KPSS il olarak 2002 yılında gerçekleşti. 18/3/2002 tarihinde hazırlanarak konulan KPSS sonrasında düzenlenmeye devam etti. Milyonlarca kişinin katılım sağladığı ve devlet memuru olmak için uzun süre çalıştığı KPSS 2022 bu sene de sonra erdi. 

En zor KPSS sınavı hangi yıl yapıldı?

Sosyal medya kullanıcıları arasında yapılan ankette sorulan sorulardan birisi de en zor KPSS sınavının hangi yıl yapıldığı yönünde oldu. 2002 Yılında yürürlüğe giren ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS'nin bu sene nasıl geçtiği merak edilirken bir yandan da şimdiye kadar düzenlenen KPSS sınavları arasında en zorunun hangi yıl gerçekleştiği merak konusu oldu. Peki PSS kaç yıldır oluyor? ilk KPSS ne zaman oldu? İlk KPSS hangi yıl oldu? En zor KPSS hangi yıldaydı? En kolay KPSS hangi yıl oldu?

KPSS 2002-2022 geride kalan 20 yılda en zor ve en kolay sınav hangi yıldaydı? İşte son 20 yılın KPSS tablosu..

Yapılan anket sonuçlarına göre birçok kişi şimdiye dek yapılan en zor KPSS'nin 2009 yılına ait olduğu söylendi. Kesin bir netliği olmadan yapılan ankette yorumlarda en çok 2009 yılının söylenmesi adayların en çok zorlandığı senenin 2009 yılı olduğu yönündeydi. 

En kolay KPSS sınavı hangi yıl yapıldı?

Şimdiye kadar gerçekleşen en kolay KPSS yılı olarak yapılan anketler sonucu 2018 seçildi. 2018 yılında ÖSYM tarafından düzenlenen sınav için en kolayı olabileceğini söyleyen kişiler bunun değişkenlik gösterebileceğini de savundu. Sınavın kolaylığı ya da zorluk dereceği kişiden kişiye değişirken sosyal medyada gerçekleşen ve adayların katılım sağladığı ankete göre en zor KPSS yılının 2018 yılı olduğu savunuldu.