KPSS 2022 ortaöğretim soruları yeşil kırmızı mercimek buğday çavdar unu sorusunun doğru yanıtı

KPSS ortaöğretim lise 2022 sınavı sona erdi. Sınavda çıkan kırmızı yeşil mercimek çavdar unu buğday sorusu adayları zorladı. İşte doğru yanıtı...
KPSS 2022 ortaöğretim soruları yeşil kırmızı mercimek buğday çavdar unu sorusunun doğru yanıtı

6 Kasım 2022 Pazar günü saat 10:15 itibari ile başlayan KPSS ortaöğretim 2022 sınavı sona erdi. KPSS B lisans grubu olarak adlandırılan sınavda orta öğretim ve lise mezunları kamu kurumlarına atanmak ve memur olmak için en yüksek puanı alabilmek adına birbirleri ile yarıştı. 

Sınava damga vuran sorular arasında ise ilk sırada çavdar unu sorusu ilk sırada yer aldı. Adayları oldukça zorlayan ve uzun süre vakit kaybettiren sorunun doğru yanıtı ise merak konusu olmuştu. İşte sınavda çıkan o sorunun doğru yanıtı hakkında merak edilenler...

KPSS SINAVI ÇAVDAR UNU SORUSUNUN DOĞRU YANITI NE?

KPSS sınavında adayların yanıt aradıkları sorulardan biri de yeşil mercimek sorusu oldu. Adaylar soruyu çözmek için uzun süre uğraşırken soru sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Sınavda çıkan sorunun doğru yanıtı da araştırılmaya başlandı. 

Sınavdan çıkan milyonlarca aday "yeşil mercimek sorusunun yanıtı neydi?"  şeklinde aramalara başladı. Sorunun doğru yanıtı merak konusu olurken ÖSYM tarafından cevap anahtarının yüzde 10'lk bölümünün yayımlanması bekleniyor. Cevap anahtarının yayımlanması ile beraber yeşil mercimek sorusu da yanıt bulmuş olacak.