KPSS 2022'de soruldu; Belediye Meclis üyesini görevden uzaklaştırma yetkisi kime ait?

Milyonlarca kişinin katılım sağladığı 2022 KPSS sınav oturumu sonlandı. Sınav sorularının Twitter üzerinden adaylar arasında yavaş yavaş paylaşılması cevaplarının merak edilmesine neden oldu. Peki Belediye Meclis üyesini görevden uzaklaştırma yetkisi kime ait? İşte 2022 KPSS sınav soru cevapları...
KPSS 2022'de soruldu; Belediye Meclis üyesini görevden uzaklaştırma yetkisi kime ait?

31 Ağustos tarihinde gerçekleşen 2022 KPSS'nin sınav sorularının çalındığı iddiası ile iptal edilmesi sınava katılım sağlayan adayların bir hayli canını sıkarken sınav stresini de iki katına çıkarmıştı. Bir yayınevine ait deneme kitapçığında sınav sorularının oldukça benzer olması olay hakkında soruşturma başlatılmasına neden oldu. İkinci kere düzenlenen 2022 KPSS'den çıkan adaylar o sorunun cevabını merak etti. Belediye Meclis üyesini görevden uzaklaştırma yetkisi kime ait?

KPSS 2022'de soruldu; Belediye Meclis üyesini görevden uzaklaştırma yetkisi kime ait?

İkinci bir tarihe ertelene 2022 KPSS sınavı 18 Eylül 2022 itibari ile gerçekleşti. Sınav oturumlarının sona ermesinin ardından sınavdan çıkan adayların ilk yaptığı şey gündemin yakından takip edilmesini sağlayan sosyal medya platformu Twitter'a girmek oldu. Twitter'da kendi aralarında soruları hatırladıkları kadar paylaşan adaylar o sorunun cevabını çok merak etti. Belediye Meclis üyesini görevden uzaklaştırma yetkisi kime ait? 2022 KPSS meclis üyesi sorusu cevabı nedir? 2022 KPSS sorularının cevapları...

Belediye Meclis üyesini görevden uzaklaştırma yetkisi kime ait?

KPSS 2022'de sorulan sorular tartışılmaya devam ederken adayların aklında kalan sorular tartışmaya neden oldu. Sorunun doğru cevapları arama motorlarından aranmaya devam ederken özellikle de sınava damga vuran Belediye meclis üyesi sorusunun cevabı oldukça merak edildi. Milyonlarca adaya sorulan o sorunun cevabı ve detayları merak edilirken adaylar soruyu doğru yapıp yapmadıkları arasında kararsız kaldı. 

2022 KPSS meclis üyesi sorusu cevabı nedir?

KPSS 2022'de dikkat çeken o sorunun cevabı şu şekildedir;

 Belediye başkanlarının görevleri ile ilgili bir suç sebebi ile haklarında soruşturma ya da kovuşturma açılırsa, hakkında kesin hüküm gelene dek uzaklaştırma işlemini İçişleri Bakanı yapmaktadır.