KPSS Önlisans 2022 sınavı sona erdi! Adayların ilk yorumları sorular zor muydu, kolay mıydı?

KPSS ortaöğretim önlisans sınavı 2022 sona erdi. KPSS önlisans sınavı zor muydu, kolay mıydı, matematik soruları nasıldı, kaç net yapan memur olur, sınavı kazanır?
KPSS Önlisans 2022 sınavı sona erdi! Adayların ilk yorumları sorular zor muydu, kolay mıydı?

Lise ve önlisans mezunu olan kişilerin devlet memuru olmak için ter döktükleri KPSS 2022 önlisans sınavı sona erdi. Sınava giren adaylar soruların yanıtlarını araştırmaya başlarken en çok araştırılan konuların başında ise soruların zorluğu ve kolaylığı yer aldı. 

Sınava giren milyonlarca aday sınav süresi sona erer ermez hemen sosyal medya üzerinden paylaşımlarına başlarken pek çok aday sınavdaki soruları uzun, şıkları birbirine yakın ve zor olarak değerlendirdi. 

KPSS 2022 ÖNLİSANS SINAVI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI, SORULAR NASILDI?

Adaylar çok sayıda soruyu uzun ve gereksiz zaman kaybı olarak değerlendirirken şıkların birbirine olan yakınlığı da eleştiri konusu oldu. Şıkların son derece yakın olması nedeniyle ikileme düştüklerini belirten adaylar doğru olduğunu düşündükleri şıkları yanlış çıkar endişesi nedeniyle işaretleyemediklerin belirterek bunun da kendilerine zaman kaybettirdiğini söylediler. 

Adayların bazıları ise soruları kolay olarak nitelendirirken sınavda en çok eleştiri konusu olan soru ise sunum sorusu ile panik atak sorusu olarak öne çıktı. Sınavın en kolay sorusu ise adaylar tarafından Şahsiyet dizinde Emmy ödülü kazanan Haluk Bilginer olarak gösterdiler. Sınavda adayların memur olarak atanabilmeleri için yüksek puan almaları gerekirken 70 KPSS puanı ve üzeri alan adaylar diğer adaylara göre memur olma şanslarını arttırmış olacaklar. Puan yükseldikçe adayların bir pozisyona girme şansları kolaylaşırken pek çok kurumun başvuru sınırı ise en az 60 KPSS puanı olarak sıralanıyor.