KPSS ortaöğretim 2022 25 yıllık bisiklet sürücüsü Ali'nin ve abisinin yaş sorusunun doğru cevabı ne?

KPSS ortaöğretim matematik soruları adayları zorlamaya devam ederken sınavda çıkan Ali ve abisinin yaş sorusu sosyal medyada gündem oldu. Ali'nin ve abisinin yaşı kaç sorusunun doğru cevabı ne?
KPSS ortaöğretim 2022 25 yıllık bisiklet sürücüsü Ali'nin ve abisinin yaş sorusunun doğru cevabı ne?

Milyonlarca adayın ter döktüğü KPSS 2022 ortaöğretim lise sınavı bugün yani 6 Kasım 2022 Pazar günü itibari ile gerçekleştirildi. Sınava giren milyonlarca aday en yüksek puanı almak için birbirleri ile yarışırken Türkçe, Matematik ve Tarih soruları büyük tepki çekti. Özellikle de Tarih soruları zorluğu ile, Türkçe sorularının yanıtları şıkların birbirine olan yakınlığı ile matematik soruları ise uzunlukları ile çokça eleştirildi. 

Saat 10:15 itibari ile başlayan sınavda adaylar saat 12:30 itibari ile çıkmaya başlarken sınavını bitiren adayların sosyal medya paylaşımları da başladı. Adaylar soruların zorluğundan yakınırken Ali ve Abisinin yaş sorusu da yanıt aranan soruların başında yer aldı. 

KPSS 2022 ALİ VE ABİSİNİN YAŞ SORUSUNUN DOĞRU YANITI NE?

KPSS ortaöğretim lise sınavı matematik soruları arasında adayları en çok zorlayan matematik sorularının başında Ali ve abisinin yaş sorusu ilk sıralarda yer aldı. Adaylar soruda oldukça zorlanırken pek çok aday soruya uzun vakit ayırmasına rağmen bir türlü doğru cevabı bulamadı. 

Adaylar sınavın sona ermesinin ardından hemen sosyal medyada sorunun doğru yanıtını aramaya başlarken ne yazık ki sorunun doğru yanıtı henüz ÖSYM tarafından cevap anahtarı yayımlanmadığı için ilan edilmedi. Sınavda çıkan soruda 25 yıllık bisiklet sürücüsü Ali'nin 1997 doğumlu abisi ile arasındaki yaş farkı ve yaş hesaplaması adaylara sorulmuştu.

Adaylardan bazıları sorunun doğru yanıtını şu şekilde hesapladı;

Ali'nin abisinin bisiklet sürmeye başladığı yaşı 11

5 yıl sonra bisiklet sürmeyi bıraktığında ki yaşı 16

Ali bisiklet sürmeye 2016 yılında başlamışı.

Ali'nin abisinin 2022 yılındaki yaşı sorulduğu için sorunun doğru yanıtı: 22