Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitecek 2022?

Kurban Bayramına günler kala, bayram tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitecek gibi sorular gündeme geldi. İşte 9 günlük Kurban Bayramı tatil takvimi!
Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitecek 2022?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir önceki Kabine Toplantısı'nda merakla beklenen Kurban Bayramı tatiline ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 15 Temmuz ile birleştirilerek 9 güne çıkarıldığını duyurmuştu. Peki bayram tatili ne zaman başlayıp, ne zaman bitiyor?

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitecek 2022?

Kabine Toplantısı sonrasında merakla beklenen bayram tatilleri belli oldu. 2022 yılında Kurban Bayramı 9- 10- 11 ve 12 Temmuz tarihleri arasında denk geliyor. Bu 4 gün, resmi tatil nedeniyle tatil olacak. 8 Temmuz günü de arife günü olması nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında yarım gün mesai yapılacak.

13- 14 Temmuz tarihleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla tatil edildi. 15 Temmuz günü resmi tatil, 16-17 Temmuz günleri de hafta sonuna denk geliyor. Böylelikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 9- 10- 11- 12- 13- 14- 15- 16 ve 17 Temmuz tarihleri arasında idari izinli olacaklar. Böylelikle 9 günlük bayram tatili 9 Temmuz'da başlayacak ve 17 Temmuz günü sona erecek. Çalışanlar, 18 Temmuz'da işbaşı yapacaklar.

Özel sektör çalışanlarına bayram tatili kaç gün?

Özel sektör çalışanlarının büyük bir kısmı yalnızca resmi tatillerde izin yapıyor. Bu nedenle özel sektörde bayram tatili yine 4 gün olacak. Bayramın ilk iki gününün hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle izin gününün artması söz konusu olmayacak. Ayrıca birçok çalışan, bayramda dahi mesai yapacak. Kamu çalışanları ise 9-17 Temmuz tarihleri arasında 9 gün bayram tatili yapacaklar.