Kurban kesilirken hangi dualar okunur? Kurban hangi güne kadar kesilir, son gün kesilir mi?

Kurban Bayramı öncesinde birçok kişi kurban kesilirken hangi duaların okunacağını araştırıyor. Kurban hangi güne kadar kesilir, son gün kurban kesilir mi gibi soruların yanıtı haberimizde.
Kurban kesilirken hangi dualar okunur? Kurban hangi güne kadar kesilir, son gün kesilir mi?

Kurban Bayramı’na saatler kala, milyonlarca vatandaş kurbanlık hayvanını aldı ve bayram namazı sonrası kesmek için hazırlanıyor. Kurbanını kesim alanlarında değil de kendisi kesecek olanlar, kurban keserken hangi duaların okunacağını merak ediyor. Peki kurban keserken hangi dualar okunur, ne söylenir? İşte bilinmesi gerekenler.

Kurban keserken hangi dualar okunur?

Kurban Bayramı’nda kurban keserken okunması gereken bazı dualar bulunmaktadır. Bu duaların edilmesi, ibadetin gerçekleşmesi açısından önem taşımaktadır.

Enam Suresi 79. Ayet Okunuşu: “İnnî veccehtu vechiye lillezî fataras semâvâti vel arda hanîfen ve mâ ene minel muşrikîn.”

Enam Suresi 79. Ayet Anlamı: “Ben hanîf olarak, yüzümü gökleri ve yeri yoktan yaratan Allah’a çevirdim ve ben müşriklerden değilim.” (el-En’âm, 79)

Enam Suresi 162. Ayet Okunuşu: "İnne salâtî ve nusukî ve mahyâye ve memâtî lillâhi rabbil âlemîn."

Enam Suresi 162. Ayet Anlamı: “Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir.” (el-En’âm, 162)

Kurban kesilirken hangi dualar okunur? Kurban hangi güne kadar kesilir, son gün kesilir mi?

Kurban hangi güne kadar kesilir, son gün kesilir mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurban kesimine ilişkin yapılan açıklamada, kurban kesim vaktinin bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise fecirden yani sabah namazı vaktinden sonra başladığı aktarıldı.

Hanefi mezhebine göre bayramın üçüncü günü akşamına kadar gece ve gündüz kurban kesilebilmektedir. Fakat kurbanın gündüz kesilmesi daha uygun olacaktır. Şafi mezhebine göre ise bayramın 4. Dünü gün batımına kadar kurban kesilebilmektedir. Türkiye’de ise genellikle kurban kesimi bayramın 3. Günü tamamlanıyor.