KYK anapara nasıl, nereden sorgulanır? Kim, ne kadar ödeyecek? KYK kredi borcu sorgulama ekranı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredi borçlarında faizlerin silineceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından KYK anapara nasıl öğrenilir merak konusu oldu. İşte KYK kredi borcu sorgulama ekranı.
KYK anapara nasıl, nereden sorgulanır? Kim, ne kadar ödeyecek? KYK kredi borcu sorgulama ekranı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında milyonlarca öğrencinin beklediği haberi verdi. Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) kredi kullanan öğrencilerin, faiz ve enflasyondan etkilenmeyeceğini ve yalnızca ana parayı yani aldıkları para kadar ödeme yapacaklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardından milyonlarca öğrenci KYK kredisi ana para borcu nasıl öğrenilir araştırmaya başladı.

KYK ana para nasıl öğrenilir, KYK alınan kredi nereden sorgulanır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK borcu olan gençlere verdiği müjdenin ardından KYK anapara borcu nasıl öğrenilir merak konusu oldu. KYK kredi borcunu sorgulamak isteyenlerin T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor.

Ardından arama kutucuğuna ‘’ Öğrenim / Katkı Kredisi ve Burs Sorgulama ‘’ yazarak KYK’dan aldıkları kredi tutarını, enflasyon artışını ve faizi görebilecekler. Öğrenciler yeni çıkan karar ile yalnızca anapara yani ellerine geçen miktar kadarını ödeyecekler.

KYK KREDİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

KYK kredi borcu anapara sorgulama örneği:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ardından e-Devlet sistemine girişlerde yoğunluk yaşanıyor. Sistemde ‘’ Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir ‘’ ifadesi yer alıyor.

Örneğin 2016 – 2020 yılları arasında KYK kredisi kullanan bir öğrencinin KYK borcu 26 bin 740 lira olarak görüntüleniyor. Bu öğrenci, ÜFE ve faizden muaf tutularak yalnızca aylık olarak aldığı tutarı ödeyecek. Bu yıllar arasında kredi alan öğrencinin borcunda 3-4 bin lira indirim uygulanmış olacak.

Ancak ileriki yıllarda enflasyonun artması nedeniyle birçok öğrencinin kredi borcu daha da arttı. Bu öğrencilerin borçlarında ise yüklü bir miktar indirim uygulanacak. Öğrenciler, e-devlet sistemi üzerinden ödeyecekleri anapara tutarını görüntüleyebilecekler.