KYK kredi faizleri silinecek mi? Bakan Kasapoğlu'ndan son dakika açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, KYK kredi faizleri silinecek mi sorusuna yanıt verdi. Bakan Kasapoğlu, KYK kredileriyle ilgili müjdeli haberi duyurdu.
KYK kredi faizleri silinecek mi? Bakan Kasapoğlu'ndan son dakika açıklaması!

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) kredi veriliyor. Kredi ödemelerini sorgulayan binlerce genç, e-Devlet ekranında gördükleri rakamlar karşısında şaşıp kaldı. KYK’dan 40 bin TL ve üstünde kredi alan gençlerin geri ödemelerinde 80 bin, 100 bin hatta 150 bin TL gibi geri ödeme rakamları çıktı.

Sosyal medyada KYK faizlerinin silinmesi için kampanya başlatılırken, çok geçmeden hükümet tarafından da açıklama geldi.

KYK faizleri silinecek mi? Bakan Kasapoğlu açıkladı

Son dakika haberine göre canlı yayında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, KYK kredilerinin geri ödenmesine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Kasapoğlu, KYK geri ödeme tutarlarında yaşanan yüksek fiyatların bilincinde olduklarını, öğrencilerin her zaman yanında olduklarının altını çizerek hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Bakan Kasapoğlu, KYK faizlerine ilişkin konunun ilk Kabine Toplantısı’nda konuşulacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alınan kararı açıklayacağını duyurdu. Bakan Kasapoğlu,  ‘’ KYK kredisi faizi silinecek mi, bir çalışma var mı? ‘’ şeklindeki soruya, ‘’ KYK kredileri ile ilgili çalışmamız hazır. İlk Kabine Toplantısı’nda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Kabine üyelerine sunacağız. Cumhurbaşkanımız Kararı açıklayacak ‘’ ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun KYK kredi faizleri ile ilgili yaptığı açıklama öğrenciler için adeta umut oldu. KYK kredisinden faydalanan milyonlarca üniversite mezunu, kredi faizlerinin silinmesini ve ödeme kolaylığı sunulmasını istiyor.

KYK kredi faizleriyle ilgili nasıl bir yol izleneceği, ödemelerin nasıl yapılacağı ise merak konusu oldu. Öğrenciler, Bakan Kasapoğlu’nun açıklamasından sonra yapılacak ilk Kabine Toplantısı’na dikkat kesildi.